Δυνατότητες φαρμακευτικής θεραπείας στη θεραπεία του προστάτη στους άνδρες

Άνδρας με προστατίτιδα κατά τη διαδικασία του γιατρού

Για τη διάγνωση αδενώματος και προστατίτιδας, ενδείκνυται πολύπλοκη θεραπεία. Το θεραπευτικό σχήμα ενός άνδρα περιλαμβάνει φάρμακα διαφορετικής σύνθεσης και μορφής απελευθέρωσης. Η πορεία θεραπείας συνιστάται μετά από πλήρη εξέταση. Η οξεία και χρόνια φλεγμονή αντιμετωπίζεται με διαφορετικά φάρμακα. Η λίστα των θεραπειών επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη τα συμπτώματα που εμφανίζονται. Οποιοδήποτε φάρμακο για προστατίτιδα στους άνδρες πρέπει να λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες ενός ουρολόγου.

Σημάδια και παράγοντες κινδύνου για φλεγμονή του προστάτη

Η φλεγμονώδης διαδικασία στον προστάτη συχνά διαγιγνώσκεται σε νέους και ηλικιωμένους.

Η θεραπεία πραγματοποιείται αφού προσδιοριστεί η αιτία που προκάλεσε την ασθένεια. Τις περισσότερες φορές, η παθολογία προκαλείται από βακτηριακή λοίμωξη. Η φαρμακευτική θεραπεία βοηθά στην επίτευξη ύφεσης ανακουφίζοντας τον οξύ πόνο. Οι γιατροί συμβουλεύουν τη λήψη φαρμάκων από τη στιγμή που εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια ασθένειας, όπως:

 • μειωμένη ούρηση,
 • εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.
 • τραβώντας, πυροβολώντας πόνο στη βουβωνική χώρα, την ηβική, το περίνεο.

Λαμβάνοντας υπόψη τον τύπο και την αιτιολογία, η προστατίτιδα μπορεί να προκαλέσει αίσθημα καψίματος κατά τη σεξουαλική επαφή, πόνο κατά την κίνηση του εντέρου, απελευθέρωση λευκών εκκρίσεων και αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος. Η θεραπεία πραγματοποιείται μετά τη σύνταξη μιας λίστας χαπιών προστατίτιδας. Η δράση τους στοχεύει στην καταστολή των συμπτωμάτων που εκδηλώνονται. Επιλέγεται μεμονωμένη λίστα φαρμάκων για κάθε ασθενή.

Η αυτοχορήγηση ή η έλλειψη θεραπείας μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές, όπως στειρότητα, ανικανότητα, φλεγμονή σε άλλα συστήματα, δυσλειτουργία των ουρογεννητικών οργάνων, καρκίνος.

Ιατρική για την καταπολέμηση της προστατίτιδας

Τα φάρμακα για προστατίτιδα στους άνδρες συνταγογραφούνται λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία, το στάδιο και τη μορφή της νόσου. Για τη θεραπεία του προστάτη στη σύγχρονη ιατρική, χρησιμοποιούνται δισκία, κάψουλες, ενέσεις, υπόθετα, αλοιφές, πηκτές, έλαια.

Εάν η ασθένεια ανιχνευθεί στα αρχικά στάδια, η θεραπεία πραγματοποιείται στο σπίτι. Για να απαλλαγούμε από επιπλοκές της προστατίτιδας, ένας άντρας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Μορφές απελευθέρωσης φαρμάκων που εξαλείφουν την ασθένεια:

 1. Δισκία και κάψουλες. Στα φαρμακευτικά προϊόντα, αυτές οι μορφές διαφέρουν ως προς τη δομή τους. Τα δισκία έχουν πυκνή σύσταση και οι κάψουλες έχουν ζελατινώδες κέλυφος με το φάρμακο μέσα. Τα εξεταζόμενα προϊόντα πρέπει να πίνουν πριν από τα γεύματα, κατά τη διάρκεια ή μετά τα γεύματα.
 2. Ενέσιμα διαλύματα. Η υγρή μορφή του φαρμάκου χορηγείται ενδοφλεβίως ή ενδομυϊκά. Μια βελτίωση της κατάστασης παρατηρείται γρήγορα, καθώς τα ενεργά συστατικά του φαρμάκου παραδίδονται στην εστία της φλεγμονής.
 3. Υπόθετα. Μια αποτελεσματική μέθοδος εξάλειψης της νόσου. Η θεραπεία πρωκτού συν συνίσταται στα ταυτόχρονα αντιβακτηριακά, αντιφλεγμονώδη και αναλγητικά αποτελέσματα στο σώμα. Τα υπόθετα εγχέονται στο ορθό. Συνιστάται προκαταρκτικά ο ασθενής να βρίσκεται στο πλευρό του. Η θεραπευτική πορεία διαρκεί 10 ημέρες.
 4. Εγκαταστάσεις. Το φάρμακο χορηγείται μέσω της ουρήθρας με καθετήρα. Η θεραπεία πραγματοποιείται μόνο σε νοσοκομείο με τη βοήθεια ιατρικού προσωπικού.
 5. Μικροκλίστες. Η βάση των φαρμάκων αυτής της μορφής είναι φυτικά αφέψημα, τα οποία έχουν αντιφλεγμονώδη δράση. Οι μικροκλίστες περιλαμβάνονται στο σχήμα μιας ολοκληρωμένης καταπολέμησης της φλεγμονής. Χρησιμοποιούνται επίσης για την πρόληψη της προστατίτιδας.

Ομάδες ναρκωτικών και οι εκπρόσωποί τους

Λαμβάνοντας υπόψη τα εκδηλωμένα συμπτώματα, την παραμέληση της φλεγμονής και άλλους παράγοντες, ο ουρολόγος συνταγογραφεί ένα πρόγραμμα θεραπείας. Προκειμένου να επιλέξει αποτελεσματικές θεραπείες, συνιστάται στον ασθενή να υποβληθεί σε εργαστηριακές εξετάσεις. Με βάση τα ληφθέντα αποτελέσματα, προσδιορίζεται ο τύπος του παθογόνου. Εξετάζοντας το αίμα, εντοπίζονται ειδικά αντισώματα έναντι του μικροοργανισμού. Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από τη μορφή και την παραμέληση της νόσου. Με ατομική δυσανεξία σε ορισμένα συστατικά, αναπτύσσεται αλλεργία, η οποία απαιτεί επείγουσα αντικατάσταση του φαρμάκου με το ανάλογό του.

Λίστα φαρμακολογικών ομάδων φαρμάκων για την εξάλειψη της προστατίτιδας:

 • αντιβιοτικά,
 • αντιικό,
 • άλφα αποκλειστές,
 • ΜΣΑΦ;
 • ορμονικό;
 • φυσικό.

Η δράση των αντιβιοτικών στοχεύει στην εξάλειψη του αιτιολογικού παράγοντα της νόσου. Τα φάρμακα αυτής της ομάδας ενδείκνυνται για λήψη εάν ο προστάτης φλεγμονή λόγω βακτηριακής λοίμωξης. Τις περισσότερες φορές στους άνδρες συνταγογραφούνται φάρμακα των ακόλουθων τάξεων:

 • πενικιλίνες,
 • τετρακυκλίνες;
 • φθοροκινολόνες.

Για να χαλαρώσετε τον ιστό των λείων μυών του αδένα, να διευκολύνετε την εκροή των ούρων, να εξαλείψετε τη συμφόρηση, ο ασθενής συνταγογραφείται άλφα-αναστολείς. Καταστέλλουν τη δραστηριότητα των νευρώνων που προκαλούν ανεξέλεγκτη συστολή των μυών των εσωτερικών οργάνων.

Συνιστάται η θεραπεία της προστατίτιδας σε άνδρες με χάπια ΜΣΑΦ. Ταυτόχρονα, τέτοια κεφάλαια έχουν αντισπασμωδικό αποτέλεσμα. Σταματούν γρήγορα σημάδια φλεγμονής, μειώνοντας τον μυϊκό τόνο του οργάνου και του περινέου.

Με την επιδείνωση της διαδικασίας, ο ασθενής αντιμετωπίζεται με ορμονικούς παράγοντες. Μειώνουν το πρήξιμο ομαλοποιώντας την παραγωγή ούρων. Μπορείτε να υποβληθείτε σε θεραπεία για προστατίτιδα με φυτικά φάρμακα. Αυξάνουν την ανοσολογική άμυνα μειώνοντας τη φλεγμονή, το πρήξιμο, τον πόνο και την ταλαιπωρία.

Αντιβιοτικά, ανακουφιστικά και άλφα-αναστολείς

Εάν η παθολογία προκαλείται από βακτήρια, μπορείτε να θεραπεύσετε έναν άνδρα με αντιβιοτικά ευρέος φάσματος. Καταστρέφουν διάφορους τύπους παθογόνων, αποτρέποντας την εξάπλωση της φλεγμονής σε άλλα όργανα.

Οι ουρολόγοι συμβουλεύουν τη χρήση υπόθετων, καθώς ανακουφίζουν γρήγορα τον πόνο, εξαλείφοντας άλλα συμπτώματα της φλεγμονώδους διαδικασίας στον αδένα. Η συστηματική έκθεση είναι τυπική για ενέσιμα διαλύματα. Στο πλαίσιο της χρήσης τους, η ανοσία αυξάνεται, η ανδρική δύναμη αποκαθίσταται.

Εάν η κάτω κοιλιακή χώρα πονάει άσχημα, υποδεικνύονται ανακουφιστικά. Υπάρχουν φάρμακα με ποικίλους βαθμούς δράσης, ανάλογα με το όνομα του δραστικού συστατικού.

Για τη βελτίωση της ροής των ούρων χαλαρώνοντας τους μύες της ουρήθρας και της ουροδόχου κύστης, σε έναν άνθρωπο συνταγογραφούνται άλφα-αναστολείς. Τα φάρμακα αυτής της ομάδας λαμβάνονται μακροχρόνια πορεία. Η δράση τους δεν στοχεύει στην καταπολέμηση της προστατίτιδας, αλλά στην εξάλειψη της κλινικής εικόνας της φλεγμονώδους διαδικασίας. Η ασθένεια μπορεί να συνοδεύεται από στασιμότητα του αίματος στη μικρή λεκάνη και τα πόδια. Για την ομαλοποίηση της λειτουργίας του κυκλοφορικού συστήματος, στον ασθενή συνταγογραφούνται βεντονικά φάρμακα.

Φυτοπαρασκευάσματα, μη στεροειδή και άλλα φάρμακα

Τα θεραπευτικά βότανα αυξάνουν την ασθενή ανοσία, αποτρέποντας τη στασιμότητα και την ανάπτυξη φλεγμονής στο ανθρώπινο σώμα. Τα φυτικά φάρμακα από σπόρους κολοκύθας, sabal και φοίνικες περιλαμβάνονται συχνά στη σύνθετη θεραπεία της προστατίτιδας.

Για την εξάλειψη της έξαψης, του πόνου και του οιδήματος, χρησιμοποιούνται στεροειδή και μη στεροειδή φάρμακα. Εάν τα ΜΣΑΦ είναι αναποτελεσματικά, συνταγογραφούνται ορμόνες στον ασθενή. Δεδομένου ότι τα στεροειδή καταστέλλουν την ανοσοποιητική λειτουργία, δεν συνταγογραφούνται για τον ιό HIV.

Τα ΜΣΑΦ είναι ασφαλή φάρμακα με ελάχιστη λίστα ανεπιθύμητων ενεργειών.

Κατά τη λήψη ΜΣΑΦ, συνιστάται να ακολουθείτε τις συμβουλές των γιατρών. Εάν η προστατίτιδα είναι οξεία, τα ΜΣΑΦ πίνουν έως και 7 ημέρες. Η θεραπεία πραγματοποιείται με προσοχή σε ασθενείς που πάσχουν από γαστρεντερικές παθήσεις.

Στο Διαδίκτυο, μπορείτε να αγοράσετε κινεζικά φάρμακα για φλεγμονή. Η τιμή τους εξαρτάται από τη σύνθεση και τον κατασκευαστή. Συμβάλλουν όχι μόνο στην πρόληψη της προστατίτιδας, αλλά και στην αύξηση της δραστικότητάς τους.

Οι αποτελεσματικές κινεζικές θεραπείες περιλαμβάνουν:

 1. Ένα φάρμακο που βασίζεται στον όρχι και στο πέος ενός ταύρου, κέρατα ελαφιών, λεμονόχορτο.
 2. Ένα καλό στυτικό φάρμακο που ομαλοποιεί τη λειτουργικότητα των αιμοφόρων αγγείων. Ενδείκνυται για είσοδο εάν αισθάνεται ένας εύθραυστος προστάτης. Η επίδρασή του παρατηρείται για 72 ώρες.

Τα αποτελεσματικά ξένα φάρμακα περιλαμβάνουν ένα φάρμακο που παράγεται από την Ινδονησία. Πρέπει να λαμβάνεται μετά την ανάγνωση των οδηγιών και σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών. Το φάρμακο δεν προλαμβάνει μόνο την προστατίτιδα, αλλά και την ουρολιθίαση.

Υπάρχει επίσης ένα ινδικό φάρμακο που ενδείκνυται για χρήση στη χρόνια πορεία της φλεγμονής. Αυτή είναι η σωστή θεραπεία για επιπλοκές μετά από χειρουργική επέμβαση προστάτη.

Για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής ενός άνδρα που πάσχει από φλεγμονή στον αδένα, εμφανίζεται ένα φάρμακο που βασίζεται σε βότανα που αναπτύσσονται στα Ιμαλάια.

Ιδιότητες του φαρμάκου:

 • διουρητικό;
 • ηρεμιστικό;
 • τονωτικό;
 • αναβολικό.

Συμπλέγματα βιταμινών και συμπληρώματα διατροφής

Για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, συνιστάται να πίνετε βιταμίνες. Εάν ληφθεί σε πρώιμο στάδιο της εκδήλωσης κρυολογήματος, μπορεί να προληφθεί η ανάπτυξη ουρηθρίτιδας, προστατίτιδας και άλλων επιπλοκών. Ένας φθηνός τρόπος για την καταπολέμηση της φλεγμονής είναι να λαμβάνετε συμπληρώματα διατροφής που έχουν λίγες παρενέργειες και αντενδείξεις.

Το BAA που βασίζεται σε εφηβικό uncaria, παρόμοιο με το πόδι της γάτας, συνιστάται για χρήση στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • με συχνές εκδρομές στην τουαλέτα,
 • όταν πονάει ο προστάτης.

Η μοναδική προέλευση επιτρέπει στο φυτό να χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση από το πρήξιμο και τη φλεγμονή. Μια λαϊκή θεραπεία ομαλοποιεί γρήγορα τη λίμπιντο.

Ένα συμπλήρωμα με ψευδάργυρο αυξάνει την ανοσία εξουδετερώνοντας τον αιτιολογικό παράγοντα της προστατίτιδας. Συμπεριλαμβάνεται συχνά στη θεραπεία της φλεγμονώδους διαδικασίας.

Οι ουρολόγοι αναφέρονται στην ομοιοπαθητική ως σύγχρονες μέθοδοι εξάλειψης της νόσου. Η θεραπεία συνίσταται στη χρήση μικρών δόσεων αυτών των φαρμάκων που, σε μεγάλες δόσεις, προκαλούν συμπτώματα της νόσου σε ένα υγιές άτομο.

Η ομοιοπαθητική δεν συνταγογραφείται ταυτόχρονα με μασάζ του αδένα και άλλες μεθόδους φυσικοθεραπείας.

Σπιτικά φάρμακα

Στο σπίτι, μπορείτε να προετοιμάσετε αφέψημα για προστατίτιδα, εγχύσεις, αλοιφές και πηκτώματα. Αυτά τα προϊόντα δεν πωλούνται σε καταστήματα και φαρμακεία. Για την παρασκευή τους, χρησιμοποιούνται φαρμακευτικά φυτά, συμπεριλαμβανομένων του St. John's wort, tansy, string, celandine, ginger, γύρης. Τα φυσικά προϊόντα περιλαμβάνουν σπόρους κολοκύθας, μέλι, κιχώριο, σαπούνι πλυντηρίου, κώνους λυκίσκου.

Αποτελεσματικές λαϊκές θεραπείες για προστατίτιδα:

 1. Μαύρο elderberry. Χυμός παρασκευάζεται από αυτό, το οποίο συνιστάται να πίνετε το πρωί για 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο. Η θεραπεία διαρκεί 10 ημέρες. Μια ανεπιθύμητη ενέργεια είναι η αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, η οποία σχετίζεται με την ανάρρωση του ασθενούς.
 2. Σκόνη κολοκύθας. Οι πρώτες ύλες αλέθονται προκαταρκτικά σε ένα μπλέντερ. Το προκύπτον αλεύρι λαμβάνεται αρκετές φορές την ημέρα. Ο γιατρός πρέπει να παρουσιάσει το θεραπευτικό σχήμα σε κάθε ασθενή ξεχωριστά. Εάν το αποτέλεσμα της θεραπείας είναι κακό, πρέπει να ενημερώσετε τον ουρολόγο.
 3. Βάμμα με βάση την πρόπολη. Το προϊόν λαμβάνεται με ρυθμό 100 g νερού για 40 σταγόνες του φαρμάκου.
 4. Γύρη μελισσών. Για να μειώσετε την ένταση στο περίνεο, να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος στον αδένα, ομαλοποιώντας τη γενική σεξουαλική δραστηριότητα, συνιστάται να τρώτε 2 κουταλιές της σούπας. προϊόν τρεις φορές την ημέρα. Για να αποφευχθεί η υποτροπή, η γύρη χρησιμοποιείται συνεχώς.
 5. Βάμμα φουντουκιάς. Στις 1 η. μεγάλο. αφήνει χρειάζεστε ένα ποτήρι βραστό νερό. Μετά από 30 λεπτά, η σύνθεση διηθείται, taking ποτήρια 4 φορές την ημέρα. Η θεραπεία διαρκεί έως και 1 εβδομάδα. Συνιστάται να φτιάξετε το φλοιό της φουντουκιάς για περισσότερο από τον καθορισμένο χρόνο, λόγω του υψηλού βαθμού σκληρότητάς του. Το φάρμακο παρασκευάζεται μόνο από φρέσκα συστατικά.
 6. Βάμμα μαϊντανού. Τα φύλλα, οι σπόροι και οι πράσινες ρίζες χρησιμοποιούνται ως πρώτες ύλες. Στις 1 η. μεγάλο. τα φυτά θα χρειαστούν 100 g βραστό νερό. Μετά από 24 ώρες, το ποτό φιλτράρεται και πίνεται.

Σε συνδυασμό με λαϊκές θεραπείες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κομπρέσες με αντιφλεγμονώδη και αναλγητικά φάρμακα. Ένα τοπικό αναισθητικό θεραπεύει σηπτικές πληγές ανακουφίζοντας τον πόνο στην πλάτη και στις αρθρώσεις. Επίσης, χρησιμοποιείται μια αλοιφή με φαινόμενο θέρμανσης, ο κατασκευαστής της οποίας είναι το Βιετνάμ.

Στη σύγχρονη ουρολογία, χρησιμοποιούνται ειδικές συσκευές για την καταπολέμηση της προστατίτιδας:

 1. Λειτουργεί σαν δονητής μασάζ,
 2. Λειτουργεί χάρη στο μεταβλητό κενό ·
 3. Δράζει στον αδένα με θερμότητα, μαγνητικό πεδίο και δόνηση.

Συνιστάται η λήψη φαρμάκων για φλεγμονή μετά από ολοκληρωμένη διάγνωση και σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού. Η λίστα των φαρμάκων επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη τις κλινικές εκδηλώσεις και την κατάσταση του άνδρα. Οι περισσότεροι ασθενείς δεν πιστεύουν στην αποτελεσματικότητα των συμπληρωμάτων διατροφής. Με μια παρατεταμένη και χρόνια διαδικασία, τα συμπληρώματα είναι αναποτελεσματικά.

Εάν η προστατίτιδα προχωρήσει με επιπλοκές, ενδείκνυται σύνθετη θεραπεία. Περιλαμβάνει τεχνικές λαϊκής και φαρμακευτικής αγωγής, φυσιοθεραπείας. Όταν ανιχνεύεται ένας καρκινώδης μη λειτουργικός όγκος, η πρόγνωση είναι αρνητική.