Όλα για τη θεραπεία προστατίτιδα στους άνδρες

Σήμερα προστατίτιδα αναφέρεται ως η πιο κοινή ασθένεια, με την οποία περίπου το 35-40% των ανδρών στρέφονται προς ουρολόγος. Αυτό προκύπτει ως αποτέλεσμα της φλεγμονής του προστάτη αδένα, στο οποίο οδηγούν οι εξωτερικοί όσο και οι εσωτερικοί παράγοντες. Ασθενείς, κυρίως, ενδιαφέρει, αντιμετωπίζεται αν προστατίτιδα και τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε τις επιπλοκές της νόσου;

προστατίτιδα

Τι είναι η προστατίτιδα;

Προστατίτιδα ονομάζεται η φλεγμονή του προστάτη αδένα. Να προκύψουν μπορεί να είναι αποτέλεσμα της αποδυνάμωσης του ανοσοποιητικού συστήματος, χτύπημα στο σώμα, λοιμώξεις, η έκθεση στο κρύο, στρες, καθιστική ζωή τρόπου ζωής, ενεργό ή, αντίθετα, η τακτική σεξουαλική ζωή.

Ο αδένας του προστάτη ή ο προστάτης είναι μέρος του το ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα. Βρίσκεται στη βάση της ουρήθρας. Το μέγεθος του προστάτη μπορεί να συγκριθεί με το μέγεθος ξύλων καρυδιάς. Η κύρια λειτουργία αυτού του οργάνου – παραγωγή έκκριση, η οποία είναι υπεύθυνη για τη δραστηριότητα του σπέρματος.

Υπάρχουν 4 τύποι της νόσου:

 • Χρόνια βακτηριακή.
 • Χρόνια, δεν σχετίζεται με την ανάπτυξη των βακτηρίων.
 • Χρόνια ασυμπτωματική.
 • Οξεία.

Το τελευταίο είδος διαγιγνώσκεται λιγότερο συχνά και χαρακτηρίζεται από οξεία ρεύμα. Ο ασθενής ανεβαίνει η θερμοκρασία, στην περιοχή της πυέλου εμφανίζονται έντονο πόνο, γίνεται επώδυνη εκσπερμάτιση, στα ούρα εμφανίζεται αίμα. Όταν το κάνετε αυτό, ο ασθενής χρειάζεται επείγουσα θεραπεία, που κυρίως απαιτεί παραμονή στο νοσοκομείο.

Όλα τα άλλα είδη προστατίτιδας δεν έχουν έντονη εκδηλώσεις, έτσι ώστε να εντοπίσει τα πάντα είναι δύσκολη. Τα κύρια συμπτώματα της χρόνιας είδη της νόσου περιλαμβάνουν:

 1. Πόνος στο κάτω μέρος της κοιλιάς (μπορεί να δοθεί στην πλάτη).
 2. Εκκρίσεις από την ουρήθρα (μπορεί να είναι διαφανής ή πυώδης).
 3. Διαταραχή της σεξουαλικής λειτουργίας.
 4. Συχνή ούρηση.

Προστατίτιδα μπορεί να είναι ασυμπτωματική και διαγιγνώσκεται μόνο με βάση τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Να προκύψουν μπορεί να έχουν οι άνδρες άνω των 25 ετών. Μετά από 35 χρόνια τον κίνδυνο να αυξάνεται σημαντικά, και 45 ετών, η πιθανότητα διάγνωση της προστατίτιδας είναι 50%. Έτσι, στην ενήλικη ζωή θα πρέπει κάθε χρόνο να ελέγχονται ο ειδικευμένος ουρολόγος, που θα σας βοηθήσει για την ανίχνευση της νόσου σε πρώιμο στάδιο και χρόνο για να ξεκινήσετε τη θεραπεία.

Η διάγνωση της νόσου

Να καθορίσει την παρουσία της προστατίτιδας είναι σε θέση μόνο ένας ουρολόγος. Μετά την επιθεώρηση μπορεί να συνταγογραφήσει περαιτέρω έρευνα:

 • Φυσική εξέταση – ψηλάφηση του προστάτη, κατά τη διάρκεια της οποίας είναι δυνατόν να προσδιοριστεί η θέση και το μέγεθος του μαστού.
 • Διορθικό ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΆΦΗΜΑ.
 • Ανάλυση παπανικολάου ή το μυστικό του προστάτη για την παρουσία των λευκών αιμοσφαιρίων και των βακτηρίων.
 • Κλινική εξέταση ούρων, στην οποία μπορεί να ανιχνευθεί η πρωτεΐνη, τα λευκά αιμοσφαίρια και τα βακτήρια.
 • Ανάλυση των εκσπερμάτωση.
τα συμπτώματα της προστατίτιδας

Έχουμε γράψει ένα αναλυτικό άρθρο, λέει πώς περνά τα ρέστα ανάλυση των εκσπερμάτωση (το σπέρμα) και πώς να προετοιμαστούν για τη διαδικασία.

 • Κυτταρολογική εξέταση ούρων.
 • Βακτηριολογική ανάλυση ούρων.
 • Ανάλυση των επιπέδων της πρωτεΐνης PSA.
 • Ουροδυναμικό μελέτη.
 • Κυστεοσκόπηση. Να αντιστοιχίσετε το μόνο που μπορεί, όταν υπάρχει ένδειξη, σε περίπτωση τραυματισμού ή κατά την προετοιμασία για τη χειρουργική επέμβαση.

Θεραπεία της προστατίτιδας

Εκκρίνουν συντηρητικές και χειρουργικές μεθόδους για τη θεραπεία της προστατίτιδας. Στην συντηρητική αφορούν:

 1. Η χρήση φαρμάκων.
 2. Μασάζ του προστάτη αδένα.
 3. Φυσιοθεραπεία.
 4. Ειδικές ασκήσεις.
 5. Θεραπεία spa.

Για την παρέμβαση καταφεύγουν ακόμα και τότε, όταν η νόσος έχει μεταφερθεί στο οποίο προκύπτει το σχήμα και το ύφασμα του προστάτη είναι τόσο γιατρευτεί, ότι δεν μπορεί να εκτελέσει τις βασικές λειτουργίες.

Η συντηρητική θεραπεία

Το θεμέλιο τη θεραπεία της προστατίτιδας είναι η λήψη φαρμάκων και φυσιοθεραπεία, συμπεριλαμβανομένης της τις τελευταίες τεχνικές. Για να επιτευχθεί το μέγιστο αποτέλεσμα, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε πολλές μεθόδους θεραπείας στο συγκρότημα.

Η θεραπεία με φάρμακα

Πώς να θεραπεύσει προστατίτιδα σε οποιοδήποτε στάδιο της ανάπτυξης μπορεί να το πει μόνο ο γιατρός μετά των απαιτούμενων αναλύσεων και μελετών. Στη θεραπεία της προστατίτιδας πάντα χρησιμοποιούνται φάρμακα:

 • Αντιβακτηριακά φάρμακα. Ο σκοπός τους οφείλεται στο γεγονός ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, η αιτία της ασθένειας γίνεται ανάπτυξη βακτηριακή μικροχλωρίδα.
 • Αναστολείς άλφα αδρενεργικούς υποδοχείς – ομάδα φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για την χαλάρωση των μυών οργάνων, απευθείας σε επαφή με τον προστάτη (της ουρήθρας, της ουροδόχου κύστης). Η τεχνική της εφαρμογής τους θεωρείται νέα, ωστόσο, να έχει καταφέρει να αποδείξει την αποτελεσματικότητά της.
 • Μη στεροειδή φάρμακα. Τα φάρμακα σε θέση να συντομεύσει τον πόνο και να ανακουφίσει τη φλεγμονή. Πρέπει να λαμβάνονται ταυτόχρονα με αντιμικροβιακές φάρμακα.
 • Φάρμακα που μπορούν να εξαλείψει στασιμότητα σε ιστούς του προστάτη.
 • Να βελτιώσει τη μικροκυκλοφορία βοηθούν υπόθετα με παυσίπονα.
 • Να αποκατασταθεί η βατότητα των τριχοειδών αγγείων βοηθούν.
 • Με την προστατίτιδα μπορεί να διοριστεί ορμονικά φάρμακα.

Φυσιοθεραπεία

Για τη θεραπεία της προστατίτιδας στους άνδρες χρησιμοποιείται ευρέως φυσιοθεραπεία. Προς τον θεράποντα γιατρό, ο ασθενής μπορεί να επισκεφθεί:

 • Μαγνητική θεραπεία. Η διαδικασία που αποσκοπεί στη βελτίωση της κυτταρικής λειτουργίας του προστάτη, την απομάκρυνση των προϊόντων διάσπασης από τα κύτταρα και διεγείρει την τοπική ανοσία. Χάρη σε ήρεμο, χαλαρό, για φλεγμονή περιοχές πιο γρήγορα γίνεται delivery αντιβακτηριακή, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.
 • ΜΙΚΡΟΚΥΜΆΤΩΝ θεραπεία συμβάλλει στην επέκταση των τριχοειδών αγγείων και τη βελτίωση της διατροφής των ιστών του μαστού.
 • Διέγερση χαμηλής συχνότητας ρεύμα με τη βοήθεια ηλεκτροδίων, που τοποθετείται στην κοιλότητα της ουρήθρας. Ως αποτέλεσμα, από μαστού εμφανίζεται μια στάσιμη μυστικό.
 • Laser θεραπεία συμβάλλει στη μείωση του ιξώδους του αίματος, διάλυση μικρών θρόμβων αίματος.
 • Κενό-θεραπεία εφαρμόζεται ταυτόχρονα με το λέιζερ θεραπείας. Ως αποτέλεσμα της διαδικασίας βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος του σώματος.
 • Για τη θεραπεία της προστατίτιδας στους άνδρες χρησιμοποιείται οζονοθεραπεία. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εισάγεται στην ουρήθρα υγρό με υψηλή περιεκτικότητα σε όζον.

Η θεραπεία της προστατίτιδας επιλεγεί αυστηρά χωριστά για κάθε ασθενή.

μασάζ του προστάτη

Μασάζ του προστάτη

Όχι πολύ καιρό πριν, σε μια λίστα με τις διαδικασίες, τους οποίους μπορεί να αντιμετωπιστεί προστατίτιδα έκανα μασάζ προστάτη. Χρησιμοποιείται για την ανακούφιση από τα λιμνάζοντα φαινόμενα στο σώμα, και την αποβολή των προϊόντων του μεταβολισμού από το αίμα και τη λύμφη. Χρησιμοποιούν το μασάζ μετά την αντιμετώπιση της οξείας της διαδικασίας και την καταπολέμηση παθογόνων βακτηριδίων.

Για την διεξαγωγή χρησιμοποιείται το δάχτυλό σας, που χορηγείται με ένεση στον πρωκτό των ζώων. Διεξαγωγή μασάζ πρέπει ο γιατρός. Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα ειδικό μασάζ με δόνηση, που συνδυάζει τη δόνηση με τη δράση ακτινοβολία λέιζερ και τη δημιουργία μαγνητικού πεδίου. Αυτή η διαδικασία χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της είσπραξης των θρεπτικών ουσιών στο σώμα και αποξήρανση του πόρου.

Φυτοθεραπεία

Είναι γνωστό ότι φυτοθεραπεία είναι μια εναλλακτική λύση για τη χρήση των φαρμάκων στη θεραπεία πολλών ασθενειών. Μπορούμε να θεραπεύσει προστατίτιδα με την βοήθεια; Πολύ συχνά για τη βελτίωση του μεταβολισμού του προστάτη, οι γιατροί συνιστούν να χρησιμοποιήσετε βότανα (γλυκόριζα, τσουκνίδα, παιωνία, plantain, βαλσαμόχορτο κλπ). Όλα αυτά τα φυτά περιέχουν πολλά σελήνιο και ψευδάργυρο. Ωστόσο, η χρήση τους πρέπει μόνο ως μέρος της μια ολοκληρωμένη θεραπεία. Συνήθως, ταξινόμησε τα βότανα αυτά χρησιμοποιούνται για λουτρό.

Έχουμε ετοιμάσει για εσάς ένα ξεχωριστό άρθρο για την θεραπεία της προστατίτιδας διορθωτικά μέτρα λαϊκά.

Εισαγωγή των βλαστικών κυττάρων

Ασθένεια, που είχε εξελιχθεί σε χρόνια μορφή, μπορεί να αντιμετωπιστεί με την εισαγωγή του ιστού του οργάνου από βλαστικά κύτταρα. Έτσι, είναι δυνατή η για να αντικαταστήσετε κατεστραμμένα κύτταρα υγιή.

Ο βελονισμός

Ανατολική ιατρική με επιτυχία χρησιμοποιεί αυτή τη μέθοδο για αιώνες για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών. Να πραγματοποιείται αυτή η διαδικασία μπορεί μόνο ειδικά-εκπαιδευμένοι γιατροί. Μετά από έκθεση σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος του προστάτη αδένα.

Αυτή η θεραπεία

Εξαιρετικά αποτελέσματα έδειξε η θεραπεία της προστατίτιδας δια μέσω της βδέλλες, τα οποία παράγουν ειδικές ουσίες, που συμβάλλουν:

 1. Υγροποίηση του αίματος.
 2. Ανακούφιση από το οίδημα.
 3. Αποκατάσταση της κυκλοφορίας του αίματος.

Για τη θεραπεία βδέλλες βάζουν στην περιοχή του πρωκτού. Προστατίτιδα θεραπεία αυτόν τον τρόπο αποτελείται από 5 συνεδρίες, διάλειμμα μεταξύ των θεραπειών πρέπει να είναι 3-4 ημέρες.

προστατίτιδα η λειτουργία

Χειρουργική θεραπεία

Στην αρχική φάση προστατίτιδα μπορεί να θεραπευτεί. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται φάρμακα, φυσιοθεραπεία, κλπ. Ωστόσο, εάν η νόσος εξελίσσεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, καταφεύγουν σε χειρουργική επέμβαση:

 • Εκτομή του προστάτη. Σε αυτό το μέρος του προστάτη αδένα θέλετε να διαγράψετε.
 • Προστατεκτομή. Έτσι ονομάζεται η διαδικασία της πλήρους αφαίρεσης του προστάτη.
 • Αποξήρανση απόστημα. Όταν το κάνετε αυτό, από μαστού αφαιρείται το πύον.

Πρόληψη

Από τα καλύτερα θεραπεύσει προστατίτιδα λέει ο γιατρός-ουρολόγος, μετά την εξέταση του ασθενούς. Αλλά, όπως και οποιαδήποτε άλλη ασθένεια, προστατίτιδα ευκολότερο να αποτραπεί από το να απαλλαγούμε από τις συνέπειες της νόσου. Για να γίνει αυτό, πρέπει:

 1. Να οδηγήσει ένα δραστήριο τρόπο ζωής. Τακτική άσκηση εμποδίζουν στάσιμη φαινόμενα στην περιοχή της πυέλου και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος. Καλό αποτέλεσμα έχουν: κολύμβηση, παιδική περπάτημα, χορός, γυμναστήριο. Όταν το κάνετε αυτό, πρέπει να αποφεύγονται αθλήματα.
 2. Δώστε στον εαυτό σας τη σωστή διατροφή. Αξίζει να περιορίσει τον αριθμό των τηγανητά, αλάτι, λιπαρά, πικάντικα, τουρσί και καπνιστά τρόφιμα. Βάση για τη διατροφή θα πρέπει να είναι: φρέσκα λαχανικά και φρούτα, γαλακτοκομικά προϊόντα, δημητριακά. Είναι σημαντικό να κολλήσει με πόσιμο καθεστώς.