Θεραπεία προστατίτιδας - αποτελεσματικά φάρμακα για τον προστάτη

Η προστατίτιδα είναι μια φλεγμονώδης νόσος του προστάτη. Πολλοί παράγοντες εμπλέκονται στην ανάπτυξη της νόσου. Η ομάδα κινδύνου περιλαμβάνει άνδρες με σωματική αδράνεια, υπέρβαρα, μετά από 50 χρόνια. Η παθολογία εκδηλώνεται με διαταραχές του ουρογεννητικού συστήματος. Τα αποτελεσματικά φάρμακα για την προστατίτιδα βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων και επηρεάζουν την αιτία τους. Η επιλογή του φαρμάκου πραγματοποιείται μόνο από τον θεράποντα ιατρό.

φάρμακα για προστατίτιδα

Τι να καταπολεμήσετε την προστατίτιδα

Φάρμακα, διαδικασίες φυσιοθεραπείας, εξωτερικές θεραπείες, μασάζ, αντισυμβατικές τεχνικές, δίαιτα, θεραπεία άσκησης - όλα αυτά είναι μέτρα για τη θεραπεία της προστατίτιδας. Τα πιο αποτελεσματικά φάρμακα δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικά όσο ισχυρίζεται ο κατασκευαστής εάν ο ασθενής δεν ακολουθεί άλλους κανόνες θεραπείας. Τα φάρμακα για τη φλεγμονή του αδένα του προστάτη στοχεύουν στην εξάλειψη της φλεγμονώδους διαδικασίας, στην εξάλειψη της στασιμότητας και στην ομαλοποίηση της κυκλοφορίας του αίματος. Για να επιτευχθεί αυτό, ο γιατρός συνταγογραφεί φάρμακα διαφορετικών ομάδων, ανάλογα με τη μορφή της παθολογίας και τα χαρακτηριστικά της κλινικής πορείας.

Ποια συμπτώματα ενοχλούν έναν άνδρα με φλεγμονή του προστάτη:

  • δυσφορία και πόνος κατά την εκκένωση της ουροδόχου κύστης.
  • συχνή παρόρμηση για ούρηση ·
  • πόνος κατά τη διάρκεια των κινήσεων του εντέρου.
  • γενικά συμπτώματα δηλητηρίασης ·
  • πόνος στο περίνεο, που ακτινοβολεί στο κάτω μέρος της πλάτης.
  • αυξημένη θερμοκρασία σώματος, ρίγη.

Στη χρόνια πορεία της παθολογίας, το συμπτωματικό σύμπλεγμα επιδεινώνεται. Τέτοιες διαταραχές όπως ο συνεχής πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης, η ευερεθιστότητα, η αϋπνία, η αίσθηση καψίματος στην ουρήθρα ενώνονται. Συχνά, η παραμελημένη προστατίτιδα επηρεάζει τη σεξουαλική λειτουργία, οδηγώντας σε επώδυνη εκσπερμάτωση και δυσφορία κατά τη διάρκεια της ίδιας της επαφής.

Στο αρχικό στάδιο της παθολογίας, τα φάρμακα για τον προστάτη θα βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων και η άσκηση και η δίαιτα που συνταγογραφούνται από το γιατρό θα εξαλείψουν τις πιθανές αιτίες. Σε αυτή την περίπτωση, η θεραπεία θα είναι όσο το δυνατόν γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη. Εάν αγνοήσετε τις εκδηλώσεις παθολογίας για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορείτε να αντιμετωπίσετε σοβαρές επιπλοκές, μέχρι την ανάγκη για χειρουργική αφαίρεση του προστάτη.

Βασικά φάρμακα για θεραπεία

Για τη θεραπεία της φλεγμονής του προστάτη, χρησιμοποιούνται παράγοντες από τις ομάδες μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων, άλφα-αναστολείς, αντιβακτηριακά, ανοσορυθμιστικά. Επιπλέον, ο γιατρός μπορεί να συστήσει σύμπλοκα βιταμινών, συμπληρώματα διατροφής και φάρμακα για την αύξηση της ισχύος.

Με τη συνοδευτική βακτηριακή χλωρίδα, αναγκαστικά συνταγογραφούνται αντιβιοτικά. Αυτό γίνεται μόνο από τον γιατρό μετά την εξέταση. Οι αντιβακτηριακοί παράγοντες ευρέως φάσματος δράσης συνταγογραφούνται συχνότερα. Η αυτοθεραπεία με φάρμακα από την ομάδα των αντιβιοτικών απαγορεύεται, καθώς έχουν πολλές παρενέργειες, απαιτούν τη σωστή επιλογή δοσολογίας και διάρκεια θεραπείας.

Τα αντιβιοτικά χορηγούνται σε μορφή χαπιού μία φορά την ημέρα. Η πορεία της θεραπείας διαρκεί συνήθως 3 ημέρες, αλλά μπορεί να παραταθεί από τον θεράποντα ιατρό. Έχουν αντιβακτηριακές, αντιμυκητιασικές και αντιπρωτοζωικές επιδράσεις.

Τα αντιβιοτικά πενικιλίνης συχνά προκαλούν την ανάπτυξη αλλεργιών. Εάν εμφανιστούν συμπτώματα, θα πρέπει να ενημερώσετε αμέσως το γιατρό σας. Ο ειδικός θα αλλάξει το φάρμακο για θεραπεία και θα παρέχει συμπτωματική θεραπεία για την εξάλειψη των συνεπειών.

χάπια για προστατίτιδα

Αποτελεσματικά φυτικά φάρμακα

Η σύνθετη φαρμακευτική θεραπεία για προστατίτιδα μπορεί να περιλαμβάνει φυτικά σκευάσματα. Είναι αποτελεσματικά για τη βελτίωση της ροής του αίματος, τη μικροκυκλοφορία, την ανακούφιση από τη φλεγμονή και την τόνωση των διαδικασιών αποκατάστασης. Αυτός δεν είναι ολόκληρος ο κατάλογος των χρήσιμων ιδιοτήτων τους, επομένως, για τους περισσότερους άνδρες με προστατίτιδα, θα είναι χρήσιμοι.

Το φάρμακο ινδικής παραγωγής ενδείκνυται για προστατίτιδα προκειμένου να ενισχυθεί γενικά το ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι κατάλληλο για τη βελτίωση της λειτουργίας του ουρογεννητικού συστήματος. Διατίθεται σε μορφή χαπιού, που λαμβάνεται δύο φορές πριν από τα γεύματα.

Η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου θα αυξηθεί εάν, κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ο άντρας στραφεί σε μια υγιεινή διατροφή, μειώνοντας την ποσότητα των λιπών που καταναλώνονται, τη ζάχαρη, το αλκοόλ, το αλάτι. Περιέχει ginseng, calamus, σανταλόξυλο, γαρίφαλο, τζίντζερ και άλλα φυτά. Το φάρμακο είναι καλό γιατί μπορεί να συνδυαστεί με οποιοδήποτε φάρμακο.

Υπάρχει ένα αποτελεσματικό ινδικό φάρμακο που έχει αντιφλεγμονώδεις και προστατοτροπικές επιδράσεις. Το εργαλείο βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία σε κατεστραμμένους ιστούς, βελτιώνει τη σπερματογένεση. Τα οφέλη του βρίσκονται επίσης στη μείωση της συμφόρησης και της δυσουρίας.

Η σύνθεση του προϊόντος περιέχει φυτά όπως μαρούλι πυξίδας, σουβαρναβάνγκα, όμορφη jagirea, αρσενική ορχιδέα, καθαρή λεπταδένια και άλλα. Το φάρμακο παράγεται με τη μορφή δισκίων, που λαμβάνονται δύο φορές την ημέρα στην αρχική περίοδο της νόσου. Καθώς αναρρώνετε, η δοσολογία μειώνεται. Αντενδείκνυται μόνο σε περίπτωση δυσανεξίας σε μεμονωμένα συστατικά της σύνθεσης.

Βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας της προστατίτιδας, είναι εξαιρετικά σημαντικό για έναν άνδρα να αναπληρώσει την ισορροπία των βιταμινών και των μικροστοιχείων που λείπουν στο σώμα. Για το σκοπό αυτό, ο γιατρός μπορεί να συστήσει τη λήψη συμπλεγμάτων βιταμινών και συμπληρωμάτων διατροφής. Η συστηματική λήψη αυτών των κεφαλαίων θα βοηθήσει στην αύξηση της αντίστασης του σώματος και στη βελτίωση της συνολικής ευημερίας.

Τα φάρμακα έχουν αντιοξειδωτικά, ανοσορρυθμιστικά, τονωτικά και αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα. Περιέχουν συστατικά που είναι ευεργετικά για τον προστάτη, όπως βιταμίνη Ε, ψευδάργυρο, γλυκίνη, σπόρους κολοκύθας, χαλκό και άλλα. Μαζί, αυτές οι ουσίες βοηθούν στην ανακούφιση του πρηξίματος, στην ομαλοποίηση και στην απομάκρυνση των εκκρίσεων, στη διατήρηση της ορμονικής ισορροπίας. Η σύνθεση των κεφαλαίων περιέχει επίσης L-γλουταμίνη και L-αλανίνη, τα οποία είναι αντιοξειδωτικά.

Μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η φλεγμονώδης διαδικασία βρίσκεται στο επίκεντρο της προστατίτιδας, η θεραπεία θα συνοδεύεται από τη χρήση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων. Ανακουφίζουν τον πόνο, απομακρύνουν τον πυρετό, μειώνουν το πρήξιμο και ορισμένα βοηθούν επιπλέον στην αραίωση του αίματος και στην εξάλειψη της συμφόρησης.

Τα ΜΣΑΦ για τη φλεγμονή του προστάτη δρουν μειώνοντας τις προσταγλανδίνες που εμπλέκονται στην ανάπτυξη της φλεγμονώδους απόκρισης. Έχουν αντιπυρετικά, αντιφλεγμονώδη, ισχυρά αναλγητικά αποτελέσματα. Διακρίνονται για το χαμηλό κόστος και τη σχετικά υψηλή απόδοση, αλλά ταυτόχρονα έχουν πολλές παρενέργειες και αντενδείξεις.

Αδρενεργικοί αποκλειστές για διαταραχές της ούρησης

Η θεραπευτική επίδραση των αδρενεργικών αναστολέων είναι η ακόλουθη:

  • εξάλειψη των οξέων συμπτωμάτων που σχετίζονται με διαταραχή της εκροής ούρων.
  • βελτίωση της βατότητας της ουρήθρας.
  • μείωση της συχνότητας υποτροπών σε χρόνια προστατίτιδα.
  • μείωση της πίεσης του προστάτη στην ουρήθρα.

Αυτά τα φάρμακα είναι επίσης απαραίτητα για την πρόληψη της πυώδους φλεγμονής. Οι στάσιμες διαδικασίες στον προστάτη και την ουροδόχο κύστη μπορεί να οδηγήσουν σε μόλυνση και συσσώρευση πύου. Όταν ανακουφιστεί η ένταση και η σπαστικότητα της ουρήθρας, περνά και η στασιμότητα.

Οι αδρενεργικοί αναστολείς χρησιμοποιούνται με επιτυχία σε οξείες και χρόνιες μορφές παθολογίας. Έχουν έντονο αναλγητικό αποτέλεσμα, αποκλείοντας τη δυσκολία στην ούρηση, ανακουφίζουν από τον σπασμό και την ένταση της ουροδόχου κύστης, της ουρήθρας και του προστάτη.

Ανοσοδιαμορφωτές για εξωτερική χρήση

Για να αυξηθεί η αντίσταση του σώματος, χρησιμοποιούνται παράγοντες από την ανοσοτροποποιητική ομάδα. Εμφανίζονται με τη μορφή δισκίων και υπόθετων ορθού.

Τα υπόθετα συνταγογραφούνται παράλληλα με τη θεραπεία με αντιβιοτικά. Χρησιμοποιούνται 2 φορές την ημέρα, η πορεία της θεραπείας είναι κατά μέσο όρο 15 υπόθετα. Συνιστώνται για οξεία και χρόνια παθολογία και η διάρκεια της θεραπείας και η δοσολογία καθορίζονται από τον θεράποντα ιατρό.

υπόθετα για προστατίτιδα

Κατά τη θεραπεία της προστατίτιδας, διάφορα φάρμακα συνδυάζονται με άλλα θεραπευτικά αποτελέσματα. Σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό το ένα φάρμακο να μην αποκλείει τη δράση του άλλου. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι κάθε φάρμακο έχει αντενδείξεις, η αυτοθεραπεία αποθαρρύνεται ιδιαίτερα. Η διέλευση της θεραπείας σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού θα σας επιτρέψει να απαλλαγείτε από την παθολογία σε σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς να διακινδυνεύσετε την υγεία άλλων οργάνων και συστημάτων.