Αποτελεσματικά χάπια για προστατίτιδα στους άνδρες

χάπια για τη θεραπεία της προστατίτιδας

Τα προβλήματα με τον προστάτη συνοδεύονται από σύνδρομο έντονου πόνου, άλλα σημάδια της φλεγμονώδους διαδικασίας, η οποία προκαλεί έντονη ενόχληση. Τα σωστά επιλεγμένα χάπια για προστατίτιδα θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε γρήγορα την ταλαιπωρία, να παρατείνετε το στάδιο της ύφεσης στη χρόνια παθολογία.

Κατάλογος φαρμάκων

Η προστατίτιδα είναι μια φλεγμονή του αδένα του προστάτη. Η ασθένεια συνοδεύεται από μια ζωντανή κλινική εικόνα, αλλά οι περισσότεροι άντρες αγνοούν τα επικίνδυνα συμπτώματα, πηγαίνουν στο γιατρό με ήδη προχωρημένες μορφές της νόσου. Η έγκαιρη διάγνωση και η σωστή θεραπεία θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε γρήγορα το πρόβλημα, να αποφύγετε την ανικανότητα, τη στειρότητα και άλλες επικίνδυνες συνέπειες.

Στη θεραπεία της προστατίτιδας, χρησιμοποιείται μια ολοκληρωμένη προσέγγιση · αντιβιοτικά, αναλγητικά, φάρμακα χρησιμοποιούνται για την εξάλειψη του σπασμού και την αποκατάσταση της φυσιολογικής διαδικασίας ούρησης. Φυσικές θεραπείες, ομοιοπαθητικά φάρμακα, βιταμίνες και ανοσορρυθμιστές θα πρέπει να λαμβάνονται για την πρόληψη της υποτροπής.

Αντιβιοτικά

Για τη βακτηριακή μορφή προστατίτιδας συνταγογραφούνται αντιβακτηριακά φάρμακα από την ομάδα των φθοροκινολονών, τετρακυκλίνες και μακρολίδια. Έχουν την ικανότητα να διεισδύουν στον προστάτη και να συσσωρεύονται στους ιστούς του.

Εάν η προστατίτιδα προκαλείται από σταφυλόκοκκους και στρεπτόκοκκους, θα βοηθήσει ένα φυσικό παρασκεύασμα, το οποίο περιέχει εκχύλισμα εχινάκειας, βαλσαμόχορτο, γλυκόριζα, χρυσόχρωμο. Το φάρμακο έχει βακτηριοστατική δράση ενάντια σε αυτά τα παθογόνα, ομαλοποιεί τη λειτουργία του αδένα του προστάτη, μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης αδενώματος του προστάτη, βελτιώνει τη δραστικότητα και την ψυχο-συναισθηματική κατάσταση.

Σπουδαίος!Οποιαδήποτε αλκοολούχα ποτά αντενδείκνυνται κατά τη διάρκεια της αντιβιοτικής θεραπείας. Είναι απαραίτητο να μειωθεί το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας, να είστε βέβαιος να τηρείτε το καθεστώς κατανάλωσης αλκοόλ - καταναλώστε τουλάχιστον 1, 5 λίτρα καθαρού νερού την ημέρα.

Αντιφλεγμονώδες

Στο πλαίσιο της προστατίτιδας, η συμφόρηση συμβαίνει πάντα στα πυελικά όργανα, η οποία γίνεται η αιτία ανάπτυξης φλεγμονωδών διεργασιών. Τα φυσικά φάρμακα θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τη δυσφορία.

Έχει αναπτυχθεί ένα νέο φάρμακο, τα δισκία του οποίου περιέχουν 100 mg εκχυλίσματος προστάτη, έχουν αντιφλεγμονώδη, προστατοτροπική δράση. Το φάρμακο αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το πρήξιμο του αδένα, αποκαθιστά την εκκριτική λειτουργία και βελτιώνει τον μυϊκό τόνο των τοιχωμάτων της ουροδόχου κύστης. Συνιστάται για χρόνια προστατίτιδα για την πρόληψη παροξύνσεων. Σχήμα θεραπείας - 1 δισκίο το πρωί και το βράδυ για 30 ημέρες, επαναλάβετε την πορεία κάθε 6-12 μήνες. Το φάρμακο είναι καλά ανεκτό από ασθενείς διαφορετικών ηλικιών, οι παρενέργειες είναι σπάνιες, το μόνο μειονέκτημα είναι η υψηλή τιμή.

Παυσίπονα

Το σύνδρομο πόνου διαφορετικού βαθμού έντασης είναι ένα από τα κύρια σημάδια προστατίτιδας, επομένως, τα αναλγητικά και τα σπασμολυτικά είναι από τα πρώτα που συνταγογραφούνται κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Σπουδαίος! Με προηγμένες μορφές της νόσου, έντονο πρήξιμο, σύνδρομο έντονου πόνου, ορμονικά φάρμακα χρησιμοποιούνται στη θεραπεία. Παρά την υψηλή αποτελεσματικότητά τους, αυτά τα φάρμακα έχουν πολλές αντενδείξεις και παρενέργειες, επομένως πρέπει να λαμβάνονται υπό συνεχή επίβλεψη γιατρού.

Άλφα αποκλειστές

Οι άλφα-αναστολείς περιλαμβάνονται στο θεραπευτικό σχήμα για οποιαδήποτε μορφή προστατίτιδας. Χαλαρώνουν τους λείους μυς της ουρήθρας, εξαλείφουν τους σπασμούς, γεγονός που συμβάλλει στην καλύτερη εκροή ούρων.

Σπουδαίος!Οι αδρενεργικοί αποκλειστές και τα μυοχαλαρωτικά εξαλείφουν μόνο τις δυσάρεστες εκδηλώσεις προστατίτιδας και όχι την αιτία της ανάπτυξής της.

Ανοσοδιαμορφωτές

Φάρμακα με ανοσορρυθμιστικά αποτελέσματα συνταγογραφούνται για την τόνωση της άμυνας του σώματος, την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της φαρμακευτικής αγωγής.

Εκτός από τους ανοσορυθμιστές, τα σύμπλοκα βιταμινών θα βοηθήσουν στη βελτίωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ομοιοπαθητικός

Τα ομοιοπαθητικά, κινέζικα φάρμακα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή για τη θεραπεία της προστατίτιδας, αν και η αποτελεσματικότητα πολλών από αυτά τα φάρμακα δεν έχει αποδειχθεί, μπορούν να αγοραστούν μόνο σε εξειδικευμένα φαρμακεία ή να παραγγελθούν στο διαδίκτυο.

Σπουδαίος!Ένα από τα πρώτα σημάδια προστατίτιδας είναι ένα πρόβλημα με την ούρηση, τη νυχτερινή επιθυμία να αδειάσει η ουροδόχος κύστη. Εάν ξεκινήσετε τη θεραπεία σε πρώιμο στάδιο, μπορείτε να κάνετε χωρίς τη λήψη ισχυρών φαρμάκων, να θεραπεύσετε την ασθένεια γρήγορα και χωρίς συνέπειες.

Πώς να επιλέξετε το σωστό

Η επιλογή των φαρμάκων εξαρτάται από τη μορφή, τη σοβαρότητα, τον τύπο της νόσου, την ηλικία του ασθενούς και την παρουσία άλλων χρόνιων ασθενειών. Επομένως, πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν ουρολόγο, για να περάσετε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή φαρμάκων:

  • τα αντιβακτηριακά φάρμακα είναι αναποτελεσματικά έναντι ιών και μυκήτων, εάν η προστατίτιδα προκαλείται από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει πολλά φάρμακα.
  • τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα δεν πρέπει να πίνουν με έλκος, τάση για αιμορραγία, σοβαρές παθολογίες των νεφρών, ήπαρ.
  • βιταμίνες, ομοιοπαθητική, φυσικά φάρμακα - βοηθητικά, αλλά όχι βασικά φάρμακα για τη θεραπεία της προστατίτιδας.
  • ορισμένα φάρμακα προκαλούν ισχυρή πτώση της αρτηριακής πίεσης, οπότε πρέπει να το μετράτε κάθε μέρα την ίδια ώρα.

Ο κύριος κανόνας κατά τη διάρκεια της θεραπείας είναι η αυστηρή τήρηση των οδηγιών για τη χρήση φαρμάκων. Η υπέρβαση των συνιστώμενων δοσολογιών δεν οδηγεί σε ταχύτερη ανάρρωση, αλλά προκαλεί την εμφάνιση αρνητικών αντιδράσεων.

Η προστατίτιδα είναι μια από τις πιο συχνές ανδρικές ασθένειες και διαγιγνώσκεται όλο και περισσότερο σε μεσήλικες άνδρες. Οι λόγοι για την ανάπτυξη της νόσου είναι διαφορετικοί, αλλά σε κάθε περίπτωση, απαιτείται μακροχρόνια θεραπεία χρησιμοποιώντας φάρμακα από διαφορετικές ομάδες.