Πώς εκδηλώνονται τα συμπτώματα και τα σημάδια προστατίτιδα στους άνδρες

Ύπουλη ανδρική ασθένεια είναι η προστατίτιδα. Τα συμπτώματα της προστατίτιδας μπορεί να είναι ποικίλες, ανάλογα με το σχήμα της ασθένειας. Μερικές φορές, το αρχικό στάδιο της νόσου ασυμπτωματική. Και είναι πολύ δύσκολο μόνοι σας να αναγνωρίσει και να εντοπίσει προστατίτιδα. Και αφού νωρίτερα θα έχει το πρόβλημα, τόσο πιο γρήγορα και χωρίς συνέπειες να απαλλαγούμε από αυτό. Συχνά κρυφή λανθάνουσα μορφή σταδιακά μετατρέπεται σε χρόνια προστατίτιδα. Αυτό και είναι επικίνδυνη αυτή η ανδρική ασθένεια. Urologists όλο τον κόσμο προτρέπουν τους άνδρες να επισκέπτεστε τακτικά τους επαγγελματίες. Εξάλλου, οποιαδήποτε ασθένεια είναι καλύτερα να προειδοποιήσει, παρά μακρά και επώδυνη θεραπεία. Σε αυτό το άρθρο θα συζητήσουμε τα κύρια συμπτώματα και τα σημάδια προστατίτιδα στους άνδρες, διακρίνουμε τους βασικούς τρόπους για εκδηλώσεις.

Διάγνωση της προστατίτιδας

Τα είδη προστατίτιδας

Τα συμπτώματα προστατίτιδας ταξινομούνται ανάλογα με τον τύπο και την ποικιλία της νόσου. Αλλά, τι είναι η προστατίτιδα; Έτσι, προστατίτιδα αναφέρεται ως μολυσματική φλεγμονή του αδένα του προστάτη στους άνδρες. Κυρίως επηρεάζεται αδένων και του συνδετικού ιστού. Δώσει ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το πρόβλημα δίνουν ακόμα το 19 αιώνα. Σε εκείνες τις ημέρες, κάθε χρόνο ο αριθμός των ασθενών προστατίτιδα γρήγορα αυξήθηκε. Ως εκ τούτου, ήταν απαραίτητο να αναπτύξουν μια σειρά από θεραπείες.

Σήμερα, τα πρώτα συμπτώματα προστατίτιδα στους άνδρες μπορεί να προκύψουν ηλικίας 21-50 ετών. Ο νεαρός μπαίνει σε ζώνη κινδύνου από την ώρα που αρχίζει να ενεργή σεξουαλική ζωή. Δυστυχώς, οι στατιστικές δείχνουν ότι μόνο το 25% του ανδρικού πληθυσμού νέο επισκέπτονται τους ειδικούς ουρολόγους. Και περισσότερο από 10% από τον αριθμό αυτό διαγιγνώσκεται προστατίτιδα διάφορα σχήματα. Γι ' αυτό είναι τόσο σημαντικό να ελέγχονται δύο φορές το χρόνο.

Κατηγοριοποίηση προστατίτιδα μπορεί να σε διαφορετικούς τύπους. Έτσι, ανάλογα με την αιτιολογία, διακρίνονται τα ακόλουθα είδη προστατίτιδας:

 • Λοιμώδης;
 • Μια στάσιμη;
 • Το συγκεκριμένο;
 • Δεν είναι το συγκεκριμένο;
 • Μικτός.

Ανάλογα με την πληγείσα περιοχή του προστάτη αδένα οι γιατροί επισημαίνουν από, καταρροϊκού, κερατίτιδα παρεγχυματικών, εκφυλιστικές, απόστημα του προστάτη, κοκκιωματώδης, σκλήρυνση του προστάτη. Τα βασικά είδη, με τα οποία οι γιατροί αρχίζουν να την ταξινόμηση και διάγνωση, είναι μια οξεία και χρόνια προστατίτιδα. Μην τη θεραπεία της χρόνιας προστατίτιδας προκαλεί το αδένωμα του προστάτη, καρκίνος προστάτη, σκλήρυνση αρχής.

Επίσης, το είδος της προστατίτιδας μπορεί να προσδιοριστεί και από παθογένεια:

 • Urethrogenic;
 • Φλεγμονώδεις παθήσεις;
 • Calculous;
 • Canalicular;
 • Ενδοκρινικής;
 • Αλλεργική.

Τα συμπτώματα της οξείας μορφής της προστατίτιδας

Οξεία βακτηριακή προστατίτιδα παρουσιάζεται στο πλαίσιο της βακτηριακής την ήττα του προστάτη coli, εντερόκοκκοι, σταφυλόκοκκοι, η Klebsiella, escherichia coli και άλλα είδη παθογόνων μικροοργανισμών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η οξεία μορφή προστατίτιδας μπορεί να αναπτυχθεί μετά τη βιοψία του προστάτη αδένα.

Το πρώτο σύμπτωμα αυτής της μορφής προστατίτιδας είναι η αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος έως 39-40 βαθμούς Κελσίου. Με τον τρόπο αυτό, διαφορετικές μετρήσεις μπορεί να δείχνει εντελώς διαφορετική θερμοκρασία. Έτσι, η μέτρηση της θερμοκρασίας στο στόμα, οι δείκτες θα πρέπει να είναι φυσιολογικά. Το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και κατά τη μέτρηση στη μασχάλη. Και εδώ η μέτρηση της θερμοκρασίας του ορθού τρόπο θα δείξει πολύ φουσκωμένα ποσοστά.

Εάν η διαδικασία αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς, υψηλή θερμοκρασία θα καθοριστεί σε οποιαδήποτε μορφή μέτρου. Άλλα συμπτώματα προστατίτιδας προκύψουν αμέσως μετά την αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος. Είναι ο πόνος, που ισχύουν για:

 • Το κάτω μέρος της κοιλιάς, της πλάτης;
 • Η περιοχή του οσχέου;
 • Καβάλο;
 • Μέση;
 • Πρωκτό;
 • Τα όργανα της πυέλου.

Επίσης, το χαρακτηριστικό σύμπτωμα της οξείας βακτηριακής προστατίτιδας είναι συχνή ούρηση. Ανάγκη για τουαλέτα σημαντικά αυξημένο σε νυχτερινή ώρα της ημέρας. Κατά τη διαδικασία, ο άνθρωπος σίγουρα αισθάνεται πόνο, πόνος, δυσφορία, αίσθημα καύσου. Επίσης, μπορεί να αυξηθεί βουβωνικό λεμφαδένες, εμφανίζονται συχνές δυσκοιλιότητα. Μεταξύ άλλων συμπτωμάτων, αξίζει να σημειωθεί είναι και τα σημάδια της δηλητηρίασης του οργανισμού, που εκδηλώνονται ως μια γενική αδυναμία, μυϊκό πόνο, πονοκέφαλο, ζάλη, αυξημένη κόπωση.

Βακτηριακή προστατίτιδα

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οποιαδήποτε μορφή προστατίτιδας διαταράσσεται η σεξουαλική δραστηριότητα των νέων ανθρώπων. Στην οξεία φλεγμονώδη διεργασία κατά την εκσπερμάτιση το σπέρμα μπορεί να ανιχνεύσει τις ακαθαρσίες του αίματος. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και κατά την ούρηση. Σε τέτοιες περιπτώσεις μεγάλο ρόλο παίζει η έγκαιρη ταξίδι στο γιατρό. Επειδή η λήψη των παυσίπονων φαρμάκων δεν θα γλιτώσει από το πρόβλημα, και μόνο θα επιδεινώσει την κατάσταση του ασθενούς.

Τα συμπτώματα της χρόνιας βακτηριακής προστατίτιδας.

Η χρόνια μορφή προστατίτιδας κάποιος προκαλείται όλα τα ίδια βακτήρια, τι και αιχμηρό του ύφος. Αλλά, στο "χρονικό" η νόσος γίνεται όταν παραβλέπει όλα τα σημάδια της ασθένειας. Επίσης, αυτό μπορεί να συμβεί, αν τα πρώτα σημάδια της προστατίτιδας ήταν "διαγραφή", μια ασθένεια που διέρρευσε σχεδόν ασυμπτωματική. Δεν είναι κάθε άνθρωπος με εύκολη κακουχία, πονοκέφαλο, κόπωση θα τρέξει στο γιατρό ουρολόγος. Οξεία συμπτωματολογία θα μπορούσε πολύ γρήγορα να περάσει, και φλεγμονώδη διαδικασία εξακολουθεί να αναπτύσσεται.

Τα συμπτώματα αυτού του είδους ασθένειες είναι το ίδιο όπως και στην οξεία μορφή. Αλλά, υπάρχουν μόνο σε περίοδο έξαρσης. Σχεδόν πάντα ο άνθρωπος αισθάνεται δυσφορία από την ούρηση. Η διαδικασία μπορεί να είναι διαλείπουσα, υποτονική. Πόνος κατά την ούρηση εμφανίζονται στην αρχή και στο τέλος. Και λαχτάρα στην τουαλέτα γίνονται όλο και πιο συχνές σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η χρόνια προστατίτιδα είναι μια υποτροπιάζουσα μορφή, και τα σημάδια θα εμφανιστούν πάλι μετά από λίγο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρόνια προστατίτιδα συνοδεύεται από σημαντική μείωση της σεξουαλικής ζωής. Ουλές του ιστού του προστάτη με φλεγμονώδη διεργασία διαταράσσει την επικοινωνία των νευρικών απολήξεων με το κέντρο σεξουαλικής διέγερσης. Έτσι, πρώτα ο άντρας αρχίζει να διαμαρτύρονται για την πρόωρη εκσπερμάτιση. Στη συνέχεια, η στύση δεν είναι στάση, δεν είναι σταθερή. Συχνά δεν είναι αρκετό για να πραγματοποιήσετε μια πλήρη σεξουαλική επαφή. Μειώνονται και ευχάριστη αίσθηση από την οικειότητα. Όλο αυτό έχει αρνητική επίδραση στην ψυχική κατάσταση του ασθενούς, εξαφανίζεται λίμπιντο. Σεξουαλική ζωή ξεθυμαίνει.

Μεταξύ άλλων, τα συμπτώματα είναι σημαντικό να σημειωθεί και αυτά:

 • Έκκριμα από την ουρήθρα μετά από μια μετακίνηση εντέρων, σωματική άσκηση;
 • Συνεχής πόνος πόνος;
 • Αλλαγή του χρώματος του δέρματος στο περίνεο;
 • Απόφραξη του πόρου, που οδηγεί σε διαπύηση;
 • Καθυστέρηση ούρηση.

Σημάδια βρίσκεστε σε ένα στάσιμη προστατίτιδα στους άνδρες

Μια στάσιμη τύπος προστατίτιδας συχνά αναφέρεται ως μια χρόνια μη βακτηριακή φλεγμονή του προστάτη. Είναι άτυπος εμφάνιση της νόσου. Τα κύρια σημεία αυτής της μορφής είναι ο πόνος σε ασυνήθιστες για prostatitis χώρους — η-οι ιεροί σπόνδυλοι φάση, ο πόνος στα πόδια. Λόγω της άτυπης εντοπισμού, συχνά η νόσος διαγιγνώσκεται δεν ισχύει. Ως εκ τούτου, και η θεραπεία που θα επιλεγεί είναι εντελώς λανθασμένη. Και φλεγμονή στον προστάτη αδένα συνεχίζει να εξελίσσεται, να συλλέγουν τις στροφές.

Πόνος κατά στάσιμη προστατίτιδα πάντα συνοδεύονται και από αυτά τα συμπτώματα:

 • Αδύναμη στύση;
 • Χρόνια προστατίτιδα
 • Ο πόνος κατά τη στύση;
 • Η πρόωρη εκσπερμάτιση;
 • Μειωμένη λίμπιντο;
 • Η έλλειψη οργασμού.

Με την πάροδο του χρόνου ο πόνος επεκτείνεται στην περιοχή των όρχεων, της ουρήθρας και του πρωκτού. Ούρηση πάρα πολύ συχνή και δύσκολη. Δυσφορία μπορεί να γίνουν αισθητές στην ηβική περιοχή και το περίνεο, στο κάτω μέρος της κοιλιάς. Σε αυτή την περίπτωση, οξύς πόνος θα δώσει στο πέος και τον πρωκτό. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες δυσκολίες και με τη διαδικασία της αφόδευσης.

Υπάρχει μια άλλη μορφή προστατίτιδας, ασυμπτωματική προστατίτιδα. Από το όνομα γίνεται σαφές ότι η νόσος είναι ασυμπτωματική. Αυτό το είδος της προστατίτιδας ανακαλύπτουν τυχαία, όταν οποιαδήποτε άλλη κλινική εξέταση. Έτσι, στην ανάλυση των ούρων του ασθενούς εντοπισμό των λευκών αιμοσφαιρίων. Επίσης εντοπίσει προστατίτιδα ελλείψει των συμπτωμάτων κατά την άμεση χειρουργική επέμβαση στον προστάτη αδένα.

Πώς να αναγνωρίζουν τον εαυτό αρχή προστατίτιδας;

Προστατίτιδα είναι μια πολύπλοκη ασθένεια. Θα συνοδεύεται όχι μόνο μια σειρά από φυσιολογικές διαταραχές, αλλά υπάρχουν και ψυχολογικές διαταραχές. Όλα τα συμπτώματα της ασθένειας οδηγούν τους άνδρες στον θες, καταθλιπτική κατάσταση. Όλα αυτά μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη έλλειψη σεξουαλικής ζωής, παρατεταμένη κατάθλιψη. Γι ' αυτό είναι τόσο σημαντικό να διεξάγει ολοκληρωμένη θεραπεία προστατίτιδας.

Να γίνει μια ακριβής διάγνωση μπορεί να είναι μόνο ο γιατρός ουρολόγος. Και εδώ να αναγνωρίζουν τα πρώτα συμπτώματα της προστατίτιδας, μπορείτε και μόνοι σας όταν self diagnostics. Αρκεί απλά να ακούσετε το σώμα σας, τα συναισθήματα. Υποψίες ασθένεια, μπορείτε με αυτόν τον χαρακτήρισε:

 • Δυσάρεστα συναισθήματα κατά τη διάρκεια μια μετακίνηση εντέρων;
 • Αίσθημα καύσου στο περίνεο (μακροπρόθεσμη ή βραχυπρόθεσμη);
 • Συχνή ανάγκη για τουαλέτα;
 • Ρογχαλίζων διαδικασία της ούρησης;
 • "Διαγράφονται" οργασμό;
 • Αυξημένη κόπωση;
 • Μόνιμη κατάσταση στρες;
 • Μείωση της στύσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά τα συμπτώματα μπορεί να εκδηλωθεί όχι όλα με τη μία. Αλλά, τουλάχιστον όταν έχετε ένα από αυτά θα πρέπει να συμβουλευτείτε ένα γιατρό. Επειδή η έγκαιρη θεραπεία της προστατίτιδας πάντα περνάει γρήγορα και με επιτυχία. Και εδώ είναι η χρόνια φλεγμονή του προστάτη σχεδόν ανίατη, και οδηγεί σε σοβαρές συνέπειες.

Μέθοδοι για τη θεραπεία της προστατίτιδας

Οποιαδήποτε θεραπεία ξεκινά πάντα με τη διάγνωση. Πολύ συχνά οι γιατροί εντοπίζουν οξεία και χρόνια μορφή της ασθένειας εξαιτίας της άγνοιας τους άνδρες πρώτα συμπτώματα της νόσου. Και επειδή η πρώτη καμπάνες έχουν, αλλά δεν έχουν λάβει τη δέουσα προσοχή. Ακόμη και με τη συχνή κόπωση καλύτερα να επισκεφθείτε το γιατρό. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας μπορεί να έχει η κύρια αιτία αυτής της κατάστασης.

Έτσι, η διάγνωση της προστατίτιδας στους άνδρες μπορεί να πραγματοποιηθεί ως εξής:

  Το υπερηχογράφημα του προστάτη
 • Το υπερηχογράφημα του προστάτη αδένα;
 • Του ορθού διάγνωση;
 • Μια έρευνα του ασθενούς;
 • Μελέτη της έκκρισης του προστάτη;
 • Επίχρισμα από την ουρήθρα;
 • Ανάλυση ούρων;
 • Ανάλυση αίματος.

Για να πάρει το μυστικό του προστάτη για εργαστηριακές μελέτες πρέπει να πρωκτικό μασάζ του προστάτη. Αλλά, στην περίπτωση της οξείας προστατίτιδας δεν έπρεπε. Εάν υποψιάζεστε ότι μια οξεία μορφή αρκετά υπερηχογράφημα και την ανάλυση των ούρων, που είναι εντελώς επιβεβαιώσουν ή αντέκρουσε αυτή τη διάγνωση.

Θεραπεία της προστατίτιδας, κατά κανόνα, πραγματοποιείται στα εξωτερικά ιατρεία. Υπάρχουν δύο βασικές αρχές για μια ολοκληρωμένη θεραπεία ανδρών: αντιβακτηριακή θεραπεία για τη διάσωση των εστιών μόλυνσης, και δραστηριότητες για την ενίσχυση και την εξομάλυνση της ροής του αίματος στον προστάτη αδένα (φυσιοθεραπεία, μασάζ, γυμναστική). Μιλώντας για πάει μακριά για ιατρική περίθαλψη, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η λήψη αντιβιοτικών. Επίσης, ο γιατρός χρειάζεται να διορίζει αντιφλεγμονώδη φάρμακα, φάρμακα για την αντιμετώπιση του πόνου.

Στην περίπτωση της χρόνιας προστατίτιδας αιτία υποτροπής είναι η ανοσοανεπάρκεια.

Η θεραπεία της προστατίτιδας επιλεγεί κάθε ασθενή ξεχωριστά. Το ίδιο ισχύει και για τη διάρκεια του μαθήματος. Μετά την πλήρη πορεία των αντιβιοτικών, είναι σημαντικό να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Έτσι κάποια στιγμή ο άνθρωπος θα πρέπει να λάβει κυτοκινινών μέσα, πολυβιταμινούχα συγκροτήματα. Υψηλή αποτελεσματικότητα στη θεραπεία της προστατίτιδας σε ηλεκτροφόρηση και πλύση ουρήθρας με ένα ειδικό διάλυμα. Έτσι, μπορείτε να εντελώς να σκοτώσει όλα τα βακτήρια που μπορεί να προκαλέσει την ασθένεια, και να απαλλάξει τον άνθρωπο από πιθανές υποτροπές.