Τα συμπτώματα και τη θεραπεία της προστατίτιδας

Προστατίτιδα είναι ανδρική ασθένεια, κατά την οποία ο εκπρόσωπος του ισχυρού φύλου συμβαίνει φλεγμονή του προστάτη αδένα, προκαλεί η εμφάνιση της μια σειρά από δυσάρεστα συμπτώματα. Αυτός ο αδένας βρίσκεται στο σώμα εκπρόσωπος του ισχυρού φύλου κάτω από την ουροδόχο κύστη. Ως συμπτώματα προστατίτιδας στον άνθρωπο εκδηλώνεται πόνος στο κάτω μέρος της κοιλιάς ή της πλάτης, καθώς και στο περίνεο. Όταν αυτό συμβαίνει παραβίαση της ούρησης, με την ίδια λαχτάρα γίνονται όλο και πιο συχνές. Κατά την εκσπερμάτωση άνθρωπος αισθάνεται πόνο. Αν ο ασθενής είναι ηλικιωμένος, έχει παράλληλα μπορεί να έχει θέση, επίσης, αδενώματος του προστάτη.

Παθογένεια της (τι συμβαίνει)

Ο προστάτης παράγει ένα υγρό, το οποίο μετά γίνεται η βάση για το σπέρμα. Αιτίες της φλεγμονής συχνά γίνονται λοιμώξεις της βακτηριακής φύσης, traumatism, σοβαρή υποθερμία, προβλήματα προσαρμογής του αίματος στα όργανα της πυέλου, οι ορμονικές δυσλειτουργίες στο σώμα, ακανόνιστη σεξουαλική ζωή. Η ασθένεια είναι χαρακτηριστικό για τους άνδρες από διαφορετικές ηλικιακές ομάδες, ωστόσο, πιο συχνά προστατίτιδα εμφανίζεται σε ανθρώπους που ακόμη δεν έκλεισε τα πενήντα χρόνια.

συμβουλές

Τα αίτια της προστατίτιδας

Ανάπτυξη της προστατίτιδας προωθεί μια σειρά από συγκεκριμένους λόγους. Πολύ συχνά συμπτώματα προστατίτιδας ανάμεσα σε εκείνους τους άνδρες που οδηγούν ακανόνιστο σεξουαλική ζωή, συχνά εκτίθενται σε υπερβολική ψύξη και τραυματισμό. Επιπλέον, προστατίτιδα μπορεί να αναπτυχθεί ως αποτέλεσμα τη μείωση της βουλευτικής ασυλίας, η επιδείνωση της ροής του αίματος και η κυκλοφορία λυμφών στα όργανα της πυέλου άνδρες, ως αποτέλεσμα ορμονικών που προκαλεί ένα ορισμένο επίπεδο ανδρόγυνο ανεπάρκεια. Ένας παράγοντας που συμβάλλει στην εκδήλωση της προστατίτιδας, θεωρείται επίσης μια σειρά από λοιμώξεις που μεταδίδονται σεξουαλικά. Ως εκ τούτου, προστατίτιδα συχνά εκδηλώνεται στους άνδρες μετά από σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις.Επιπλέον, τα συμπτώματα της προστατίτιδας συχνά προκύπτουν στο πλαίσιο της παρουσίας του ασθενούς ορισμένα εμπόδια στην έξοδο από την ουροδόχο κύστη (πέτρες, όγκοι, κλπ.)

Τα συμπτώματα της προστατίτιδας

Τα συμπτώματα της οξείας προστατίτιδας μορφές εκδηλώνονται απότομη αύξηση της θερμοκρασίας. Ο ασθενής πάσχει από ρίγη, πονάει φιλέτα, εκδηλώνεται πόνος στους μυς και τις αρθρώσεις. Στο περίνεο άνθρωπος αισθάνεται κάποια δυσφορία και την αίσθηση ασυνήθιστη θερμότητας. Εκεί μπορεί να δημιουργηθεί πρήξιμο, προστάτη αυξάνεται σε μέγεθος. Κλιμακώνονται λαχτάρα για ούρηση, τα ούρα του ασθενούς γίνεται θολό. Με την πάροδο του χρόνου όταν αγγίζετε το περίνεο παρουσιάζεται πόνος, που γίνεται πιο έντονη σε ισχυρή πίεση στον προστάτη. Αργότερα στα κοινά συμπτώματα της οξείας προστατίτιδας προστίθενται πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης και στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Μερικές φορές ο πόνος μπορεί να εξαπλωθεί και σε άλλες περιοχές του σώματος. Ο ασθενής παραπονείται για μια αισθητή αύξηση νυχτερινά ούρηση, ενώ κατά τη διαδικασία της ούρησης τον βασανίζει μια αίσθηση καψίματος.

Στην οξεία προστατίτιδα εκδηλώνονται σημάδια της δηλητηρίασης του οργανισμού. Σε ορισμένες περιπτώσεις, λόγω της ανάπτυξης της τοπικής φλεγμονής στον προστάτη, ο ασθενής αρχίζει η σήψη. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το άτομο χρειάζεται άμεση νοσηλεία και επείγουσα θεραπεία.Χρόνια προστατίτιδα, έχει βακτηριακή φύση, συχνά ασυμπτωματική, αλλά μπορεί να προκαλέσει στους άνδρες συμπτώματα των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, που προκύπτουν ως επιπλοκές της νόσου. Επιπλέον, σε αυτή την περίπτωση, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε τα ακόλουθα συμπτώματα προστατίτιδας: πόνος κατά την εκσπερμάτιση, η παρουσία αίματος στο σπέρμα, μόνιμη εμφάνιση εκκρίσεις από την ουρήθρα. Ίσως η εκδήλωση πόνου στην περιοχή μεταξύ του πρωκτού και οσχέου. Αργότερα ένας άνθρωπος μπορεί να υποφέρει από σεξουαλική δυσλειτουργία, που προκύπτει λόγω περιγράφονται τα συμπτώματα.

τα συμπτώματα

Διάγνωση της προστατίτιδας

Για τη σωστή διάγνωση είναι σημαντικό να προσεγγίσουμε διάγνωση προστατίτιδας συνολικά. Πρώτα από όλα, ο ειδικός διεξάγει έρευνα και εξέταση του ασθενούς. Ο γιατρός παράγει δακτυλική εξέταση, κατά την οποία καθορίζει ορισμένα συμπτώματα προστατίτιδας – πόνος και διόγκωση του προστάτη αδένα. Καθοδηγούμενη συλλέγονται τα δεδομένα, παίρνει την απόφαση για το διορισμό του ασθενή σπορά των ούρων με σκοπό να καθοριστεί η αιτία της μόλυνσης. Για να πάρει ακριβή αποτελέσματα, γίνεται σύγκριση των πολιτισμών σε τρία δείγματα ούρων. Για να το κάνετε αυτό γίνεται ανάλυση ούρων που συλλέγονται στην αρχή της ούρησης, από μέτρια μερίδα, καθώς και υπόκεινται σε ανάλυση απαλλαγή, λαμβάνονται κατά τη διάρκεια ενός μασάζ του προστάτη μετά την ούρηση. Αν έχει θέση ένας αυξανόμενος αριθμός των αποικιών των βακτηρίων, τότε προστατίτιδα επιβεβαιώνεται.Για να αποφύγετε τα σφάλματα κατά τη διαδικασία διάγνωση προστατίτιδας, είναι σημαντικό να εξαιρέσετε κάποια ασθένεια, κάποια συμπτώματα τα οποία είναι παρόμοια με τα συμπτώματα της προστατίτιδας. Είναι σκωληκοειδίτιδα, κυστίτιδα, καρκίνος του προστάτη, ακράτεια ούρων, καλοήθης υπερπλασία του προστάτη, πυελονεφρίτιδα. Επίσης γίνεται ανάλυση του αίματος στα αποτελέσματα που με την προστατίτιδα σημειώνεται αύξηση του αριθμού των λευκών αιμοσφαιρίων και αύξηση της ταχύτητας καθίζησης των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Επιπλέον, εάν είναι απαραίτητο, ο ασθενής ορίζονται και πρόσθετες τεχνικές έρευνα – ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΆΦΗΜΑ του προστάτη και των οργάνων που βρίσκονται κοντά, αξονική τομογραφία ή τομογραφία μαγνητικής αντήχησης.

Θεραπεία της προστατίτιδας

Όταν θεραπεία της χρόνιας προστατίτιδας ασκείται εφαρμογή μακράς διαρκείας μαθήματα χορήγηση των αντιμικροβιακών φαρμάκων: διορίζονται για περίοδο 4-8 εβδομάδες.Αν ο ασθενής έχει θέση η χρόνια προστατίτιδα, θα πρέπει να περάσει μια σειρά μαθημάτων μασάζ του προστάτη, η οποία διευκολύνει σημαντικά την γενική κατάσταση του ασθενούς. Όταν μη-βακτηριακή προστατίτιδα για την ανακούφιση από τα συμπτώματα χρησιμοποιούνται αντιχολινεργικά φάρμακα, καθώς και αναλγητικά. Για να απαλλαγούμε από το μόνιμο χρόνιο πόνο στην περιοχή του προστάτη, θα πρέπει η θεραπεία με α-αδρενεργικούς αναστολείς και μυοχαλαρωτικά.

Εισαγωγή αναλγητικά ο ασθενής ασκείται με σκοπό την αντιμετώπιση τους σπασμούς της ουροδόχου κύστης. Συνταγογραφούνται συχνά επίσης φυσιοθεραπεία τεχνικές, που στοχεύουν στη διέγερση των νευρικών απολήξεων του προστάτη και των γύρω ιστών. Ως ένα είδος της μεθόδου θεραπείας είναι, επίσης, συνιστάται περιοδική διεξαγωγή του αυνανισμού, η οποία συμβάλλει στην προστασία από την εμφάνιση του οιδήματος ιστού του προστάτη. Επιπλέον, σήμερα υπάρχει μια σειρά από τεχνικές που επιτρέπουν να ομαλοποιήσει το μεταβολισμό σε ιστούς του προστάτη, να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος, την τόνωση των μυών του προστάτη. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται ηλεκτρική διέγερση, laser θεραπεία, μαγνητική θεραπεία και άλλες αποτελεσματικές τεχνικές.Επιπλέον, υπάρχουν και κοινά εργαλεία που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της προστατίτιδας. Μπορούν να εφαρμοστούν ως ταυτόχρονη θεραπεία, ωστόσο, απαιτείται συμφωνία όλων τρόπους για τη θεραπεία της νόσου με έναν ειδικό.

προστατίτιδα

Έτσι, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, η ασθένεια επαναλαμβάνεται περίπου στο μισό των περιπτώσεων. Η αναποτελεσματικότητα όλων των παραπάνω μεθόδους της θεραπείας, ο γιατρός παίρνει μια απόφαση σχετικά με την ανάγκη για χειρουργική επέμβαση. Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για διουρηθρική εκτομή του προστάτη. Κατά τη διάρκεια αυτής της λειτουργίας όλα τα μολυσμένα υφάσματα καταργείται πλήρως. Αυτή η λειτουργία διορίσει ηλικιωμένους ασθενείς, γιατί μετά το συνέδριο, το άτομο μπορεί να αναπτύξει υπογονιμότητα. Επίσης μερικές φορές οι ασθενείς αποδίδεται διεξαγωγή προστατεκτομή – χειρουργική επέμβαση, κατά την οποία ο προστάτης και τους γύρω ιστούς καταργείται πλήρως. Μετά από μια τέτοια επέμβαση, το άτομο μπορεί να αναπτύξει ανικανότητα και ακράτεια ούρων.

Θεραπεία της προστατίτιδας στο σπίτι

Στη διαδικασία της θεραπείας της νόσου επιτρέπεται η παράλληλη εφαρμογή τη θεραπεία της προστατίτιδας στο σπίτι. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούν δοκιμασμένες εδώ και χρόνια η λαϊκή μεθόδους, που είναι ευεργετική και για τη γενική κατάσταση του ανδρικού σώματος και την ανακούφιση της κατάστασης με την προστατίτιδα. Ακόμα και στις πιο αρχαιότητα για τη θεραπεία της φλεγμονής του προστάτη λαϊκοί θεραπευτές χρησιμοποιούσαν τακτική σπόροι κολοκύθας. Το γεγονός ότι στους σπόρους κολοκύθας περιέχει πολύ μεγάλη ποσότητα ψευδάργυρου, στοιχείο που είναι απολύτως αναγκαία σε κάθε ανδρικό σώμα, ανεξάρτητα από την ηλικία. Για να είναι ανακούφιση ασθενειών, λαϊκή ιατρική συμβουλεύει να καταναλώνονται σε τριάντα σπόρους κολοκύθας πριν από ένα από τα γεύματα. Αυτό πρέπει να κάνουμε κάθε μέρα, και το σώμα θα έχετε πάντα την απαραίτητη ημερήσια κανόνας ψευδάργυρου.

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος για τη θεραπεία της προστατίτιδας, χρησιμοποιώντας σπόρους κολοκύθας. Πρέπει φλούδες περίπου μισό κιλό σπόρων και συστροφή τους σε μια μηχανή κοπής κιμά. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η θεραπεία της προστατίτιδας θα είναι αποτελεσματική μόνο εάν χρησιμοποιούνται πρώτες σπόροι κολοκύθας. Στο η προκύπτουσα μάζα προστίθεται μέλι – περίπου 200 γραμμάρια. Το διάλυμα θα πρέπει να είναι καλά αναμεμειγμένο, και έχει ένα είδος μπάλες καραμέλα με μέγεθος καρυδιού. Οι φαρμακευτικές καραμέλες πρέπει να αποθηκεύεται σε μια δροσερή θέση. Υπάρχουν βολβοί πρέπει πριν το φαγητό μία ή δύο κάθε μέρα. Αυτά τα γλυκά πρέπει να καιρό μασάτε ή πατάς στο στόμα. Αρκετά επανάληψη είναι η πορεία εγχώρια θεραπεία μία φορά το χρόνο.Πώς να τη θεραπεία προστατίτιδα στο σπίτι, μπορείτε να μάθετε από τις πολλές εκδόσεις συνταγές της λαϊκής ιατρικής. Για παράδειγμα, η θεραπεία της νόσου του φλοιού του aspen. Φλοιό θα πρέπει να συλλέγονται στην αρχή της κυκλοφορίας του χυμού, δηλαδή την άνοιξη, πριν από τις αυτόκλητες των νεφρών. Το πάχος του φλοιού θα πρέπει να είναι έως και πέντε χιλιοστά. Συλλέγονται φλοιό πρέπει λίγο να στεγνώσει στο φούρνο, μετά από εκατό γραμμάρια φλοιού θα πρέπει να τρίβουμε και ρίχνουμε το φλοιό 200 γραμμάρια βότκα. Όταν ο φλοιός πρέπει να είναι πλήρως καλυμμένη με υγρό. Αυτό το μίγμα θα πρέπει να σταθεί σε ένα σκοτεινό μέρος για δύο εβδομάδες. Μετά την έγχυση, φιλτράρετε και πίνετε τρεις φορές την ημέρα, στάζοντας από είκοσι σταγόνες σε 100 g νερού. Τρώτε θεραπεία της προστατίτιδας πρέπει πριν από το γεύμα, κατά τη διάρκεια της θεραπείας θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες.

η έκταση της νόσου

Για τη θεραπεία της προστατίτιδας λαϊκές θεραπείες χρησιμοποιούνται επίσης θεραπεία juice. Για το σκοπό αυτό ταιριάζει φρέσκο χυμό καρότου, αναμεμειγμένα με χυμούς σπαράγγια, τα αγγούρια και τα τεύτλα. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε αυτή την περίπτωση, το χυμό σπαράγγια: συνιστάται να το πίνετε μισό λίτρο την ημέρα. Ένα άλλο χρήσιμο για τους άνδρες ποτό – χυμός από μούρα μαύρο elderberry. Πρέπει να το πίνετε το πρωί, πριν από το πρόγευμα, μία κουταλιά της σούπας. Πίνετε χυμό δεν πρέπει να είναι μικρότερη των δέκα ημερών. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας χυμούς, μπορεί ο ασθενής να ανέβει η θερμοκρασία. Αυτή είναι η κανονική διαδικασία, με σαφή ένδειξη για το ότι η θεραπεία λειτουργεί. Και για μεγάλο χρονικό διάστημα, χυμός σαμπούκου, μπορείτε να προσθέσετε σε ένα μπολ με λίγο ξύδι. Ιβουάρ κάστανα, επίσης, μπορεί να βοηθήσει όσους πάσχουν προστατίτιδα. Για να γίνει αυτό πρέπει να πάρουμε φρέσκο σε με τα αγκάθια, και ετοιμάζω την. Για να προετοιμάσει ένα αφέψημα, θρυμματισμένο κέλυφος του κάστανου βραστό νερό και επιμένουν. Το αφέψημα χρησιμοποιείται αντί για τσάι. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να χωριστεί φλούδα κάστανα, ψιλοκόψτε το και ρίξτε το σε μια νύχτα τρεις κουταλιές της σούπας φλούδα βραστό νερό. Το πρωί έγχυση φίλτρο και στον ατμό σε υδατόλουτρο μέχρι ικανότητας δεν θα μείνει περίπου 200 g του υγρού. Λήψη ζωμό να είναι τρεις φορές την ημέρα, πριν από το φαγητό, για τριάντα σταγόνες. Πίνετε το αφέψημα χρειάζεται, μέχρι να τελειώσει. Τη διάρκεια της θεραπείας το δέρμα του κάστανου επαναλαμβάνεται σε δύο μήνες. Συνιστάται να περάσουν τρία τέτοια πορεία.

Για τη θεραπεία στο σπίτι οι ασθενείς προστατίτιδα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το χυμό μαϊντανό: λαμβάνεται τρεις φορές την ημέρα πριν το φαγητό με ένα κουτάλι. Μαϊντανός περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Α και βιταμίνης c, το οποίο το καθιστά πολύ χρήσιμο dl ανδρικού σώματος. Το αφέψημα των σπόρων μαϊντανού – δεν είναι λιγότερο αποτελεσματικό μέσο. Για να το μαγειρέψετε, θα πρέπει να αλέστε τους σπόρους για τη συνοχή των σκονών, μετά την οποία οι τέσσερις γλυκού σκόνη ρίξτε βραστό νερό (ένα ποτήρι) και να βράσει για δεκαπέντε λεπτά. Το αφέψημα να λαμβάνουν μια κουταλιά αρκετές φορές την ημέρα (έως και έξι φορές).Βότανα στο κώνειο και φικαρία είναι κατάλληλα για την παρασκευή βάμματος για τη θεραπεία της προστατίτιδας.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το κώνειο είναι δηλητηριώδες βότανο. Με μισή κουταλιά της σούπας και τα δύο βότανα πρέπει να ρίχνουμε 100 γραμμάρια οινοπνεύματος. Βάμμα προετοιμασία δέκα ημέρες σε σκοτεινό μέρος και μετά το φίλτρο. Χρήση η έγχυση πρέπει να από το πρωί 30 λεπτά πριν από τα γεύματα. Για να το κάνετε αυτό σε μια μικρή ποσότητα νερού ή γάλακτος πρέπει να προσθέσετε την πρώτη μέρα μία σταγόνα έγχυση. Την επόμενη μέρα αριθμό των σταγόνων είναι ήδη δύο κ. λπ., δηλαδή στην τριακοστή μέρα ο άνθρωπος έπαιρνε τριάντα σταγόνες βάμμα. Περαιτέρω, η αρίθμηση πρέπει να είναι σε αντίστροφη σειρά, και σε εξηκοστή ημέρα θεραπεία ο ασθενής επιστρέφει σε μία σταγόνα έγχυση.Επίσης στο σπίτι μπορεί να προετοιμάσει ένα αφέψημα yarrow βότανα, φύλλα σημύδας και του bearberry συνηθισμένο. Μείγμα βοτάνων βραστό νερό και επιμένουν. Μετά τεντώνοντας καταναλώνεται πριν από το γεύμα με δύο κουταλιές της σούπας.Επιπλέον, μπορείτε να μαγειρέψετε και άλλα σκευάσματα: για τη θεραπεία της προστατίτιδας με επιτυχία χρησιμοποιούνται τα φύλλα και ο φλοιός φουντουκιά, κολλιτσίδα ρίζα, primrose άνοιξη.

το υγιές και το άρρωστο προστάτη

Θεραπεία της προστατίτιδας κεριά

Πολύ καλό μέσο για να ασχοληθεί με φλεγμονώδεις διεργασίες έχουν θεωρηθεί από καιρό πρόπολη. Το εκχύλισμα της πρόπολης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στοιχείο της ολοκληρωμένης τη θεραπεία της προστατίτιδας. Για την προετοιμασία του εργαλείου που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία που χρειάζεστε στα 200 ml καθαρής αλκοόλης για να εξατμιστεί 40 γραμμάρια της πρόπολης. Όταν το εκχύλισμα της πρόπολης είναι έτοιμο, 0,1 g εκχύλισμα αναμιγνύεται με 2 g βούτυρο κακάο. Αυτό το μίγμα θα πρέπει να διαμορφωθούν σε μορφή κεριά και επικόλληση στον νύχτα στο ορθό. Αυτή η θεραπεία συνεχίζεται κάθε μέρα κατά τη διάρκεια του μήνα. Μετά από περίπου ενάμιση μήνα η πορεία μπορεί και πάλι να επαναλάβω. Η πρόπολη μπορεί επίσης να ληφθούν από το στόμα: για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε το 20%-σης πνεύμα βάμμα πρόπολης. 40 σταγόνες είναι η βάμμα διαλύονται σε 100 g νερού. Είναι η θεραπεία της προστατίτιδας λαμβάνουν επί σαράντα πέντε ημέρες πριν από το φαγητό. Επίσης μπορούν να υποβληθούν σε θεραπεία γύρη λουλουδιών, που χρησιμοποιούν ένα κουτάλι σούπας το πρωί και το βράδυ μισή ώρα πριν από τα γεύματα. Για άλλου είδους κεριά παίρνουν τρεις κουταλιές της σούπας αλεύρι σίκαλης, στα οποία προσθέτουν ένα κουταλάκι του γλυκού ωμό αυγό και το μέλι. Από το διάλυμα κάνουν ομοιόμορφη ζύμη, από την οποία διαμορφώνουν τα κεριά, τα συστατικά σε διάμετρο περίπου ένα εκατοστό. Τα κεριά πρέπει να βάλετε στην κατάψυξη. Τους εισάγεται στον πρωκτό το βράδυ και το πρωί. Η θεραπεία διαρκεί τέσσερις εβδομάδες, εάν είναι απαραίτητο μπορεί να επαναληφθεί μετά από μία εβδομάδα.

25.12.2019