Προστατίτιδα: μια αναπόφευκτη χρέωση για την ηλικία ή η συνήθης ασθένεια;

Για πρώτη φορά προστάτη ως αυτόνομο όργανο έχει περιγραφεί ακόμα σε ανατομικές μελέτες ενός αρχαίου έλληνα γιατρού,που ασκείται περίπου 350 δεκαετία πριν από την εποχή μας. Ενώ, ωστόσο, οι γιατροί δεν επέστησε την ιδιαίτερη προσοχή, έτσι και το έργο αυτού του γιατρού σχεδόν δεν σώζονται, έτσι ώστε στη συνέχεια σιδήρου ήταν ξανά "ανοίξει" το ενετικό γιατρό τον νίκολα Μάζα. Το 1838, Verdes έδωσε την πρώτη ακριβή μορφολογικά περιγραφή της παθολογίας του προστάτη αδένα, η οποία με την πάροδο του χρόνου έχει συμπληρωθεί με λαμπρά μυαλά της εποχής του. Με την ευκαιρία, μέχρι τις αρχές του ΧΧ αιώνα, η ύπαρξη χρόνιας προστατίτιδας και δεν παραδέχτηκε από πολλούς γιατρούς γενικής ιατρικής και ψυχαναλυτές που ονομάζεται τον "πρωκτικά-του ορθού ψύχωση". Ευτυχώς, η σύγχρονη ιατρική έχει μάθει όχι μόνο την έγκαιρη διάγνωση, αλλά είναι επίσης εξαιρετικά επιτυχής θεραπεία είναι σοβαρή ασθένεια. Αλλά τι στην πραγματικότητα είναι μια προστατίτιδα;

Γενικό χαρακτηριστικό γνώρισμα

Προστατίτιδα είναι μια φλεγμονή του προστάτη αδένα, το ειδικό αρσενικό όργανο που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την ουροδόχο κύστη. Στόχος του είναι η παραγωγή μυστικό του προστάτη, ένα σημαντικό συστατικό του σπέρματος. Επιπλέον, σιδήρου κλείνει την έξοδο από την ουροδόχο καναλιών κατά τη διάρκεια της στύσης.

προστατίτιδα ότι είναι

Φλεγμονή, όπως δεν είναι δύσκολο να μαντέψει, μπορεί να προκληθεί από τις πιο διαφορετικές αιτίες. Από το γεγονός, ότι ο αδένας του προστάτη συνδέεται απευθείας με την ουροδόχο κανάλι, η πιο κοινή αιτία της προστατίτιδας είναι να μπουν σε έναν αδένα μολυσματικών παραγόντων . Σε όλους είναι γνωστό ότι το ανθρώπινο σώμα έχει τεράστιο αριθμό των βακτηρίων-συμβιωτικοί οργανισμοί, αποτελούν μέρος της φυσιολογικής μικροχλωρίδας. Ωστόσο, θα πρέπει τόσο τα βακτήρια να εγκαταλείψουν την αποικία και να μπει σε άλλους ιστούς, όπως είναι από το σύμμαχο μετατραπεί σε πηγή προβλημάτων, προκαλώντας μια ισχυρή φλεγμονώδη αντίδραση. Τα εντεροβακτήρια (από τους γνωστότερους εκπροσώπους οποία είναι proteus ), εντερική και pseudomonas aeruginosa coli, enterococcus, όλα μπαίνουν σε έναν αδένα μια πληθώρα διαφορετικών τρόπων. Ο πιο προφανής τρόπος ουροποιητικού καναλιών, αλλά, δεδομένου ότι ο αδένας του προστάτη συνδέεται με το δίκτυο των μεγάλων αγγείων, ως μεταφορική περιβάλλον για τα βακτήρια μπορεί να λειτουργήσει και το αίμα και η λέμφος.

Υπάρχει μια άλλη ομάδα των παθογόνων, σε ιατρικό περιβάλλον που ονομάζεται "άτυπα", δεδομένου ότι αυτοί οι παράγοντες βρίσκονται στην διαδικασία και λιγότερο. Σε αυτό, για παράδειγμα, περιλαμβάνει μυκητιασικές λοιμώξεις — πολλοί έχετε ακούσει για το μύκητα Candida (Candida), που προσβάλλει τα εσωτερικά υφάσματα και τον ασθένεια "καντιντίαση". Συνήθως μυκητιασικές διαφορές διεισδύσει στα εσωτερικά όργανα τότε, όταν το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα είναι ιδιαίτερα εξασθενημένο — ότι, σε συνθήκες σκληρού κλίματος και της συνεχούς αύξησης του σώματος, που προκαλείται από πυκνή επιφάνεια χρονοδιάγραμμα και η έλλειψη ύπνου, για τον σύγχρονο άνθρωπο δεν είναι ασυνήθιστο. Προστατίτιδα είναι και το ιικό της φύσης. Ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων, κυτταρομεγαλοϊός, ο ιός του έρπητα και ακόμη και ο ιός της γρίπης (!) μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή του προστάτη αδένα και μια σειρά από επιπλοκές, κουραστικό και χωρίς να εξασθενημένο οργανισμό.

Εκτός από αυτό, προστατίτιδα προκαλούν και δεν βακτηριακές διεγέρτες. Πρόκειται κυρίως για πυώδης σχηματισμούς στο σώμα: τα μόρια πύον να ξεφύγει από την συνολική μάζα και να πέσει σε ένα ύφασμα με τη ροή του αίματος. Μερικές φορές το ίδιο το αίμα του, χωρίς ξένους πράκτορες, μπορεί να προκαλέσει μια φλεγμονώδη αντίδραση. Αν ένας άντρας οδηγεί κυρίως η καθιστική ζωή και αγνοεί την άσκηση, το αίμα του αδένα στάσιμο και προκαλεί απόφραξη των αγγείων. Και, τέλος, το τελευταίο (αλλά όχι σε σημασία) ο λόγος είναι η σεξουαλική αποχή και χαοτικό σεξουαλικές σχέσεις. Στην πρώτη περίπτωση σιδήρου υποβαθμίζει από το γεγονός ότι, ελλείψει ανάγκη, το σώμα μειώνει την λιγότερη ποσότητα αίματος, γιατί τα κύτταρα αρχίζουν να πεθάνει από την πείνα. Στη δεύτερη περίπτωση, το φταίξιμο πέφτει στους ώμους του συντρόφου σας, που μπορεί να χρησιμεύσει ως φορέας ορισμένων τύπων λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Τα συμπτώματα της προστατίτιδας είναι δύσκολο με κάτι συγχέεται. Το κύριο σύμπτωμα — ξαφνική, οξεία, λιγότερο πατώντας πόνος κατά την ούρηση και την εκσπερμάτωση. Αυτό ενισχύεται και από πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης, του περινέου, όσχεο και κάτω μέρος της πλάτης. Λόγω της αύξησης του μαστού σε μέγεθος, είναι συχνά επικαλύπτει την ουρήθρα, αλλά επειδή η διαδικασία της ούρησης γίνεται δύσκολα. Σε περίπτωση βακτηριακής λοίμωξης συχνά μπορεί να παρατηρηθεί πρασινωπό και κιτρινωπό απαλλαγή από το κανάλι, και σε ορισμένες περιπτώσεις, αναπτύσσει και hemo το σπέρμα — η παρουσία αίματος στο σπέρμα.

Τι απειλεί προστατίτιδα

Από όλα τα παραπάνω μπορούμε εύκολα να συμπεράνουμε, ότι η φλεγμονή του προστάτη αδένα γυρίζει μια σειρά από προβλήματα. Το πιο συχνό αποτέλεσμα λειτουργία προστατίτιδας — ανικανότητα και στειρότητα, καθώς η παραβίαση της εργασίας του προστάτη συνεπάγεται δραστική μείωση της παραγωγής των ορμονών που ευθύνονται για τη σεξουαλική ορμή. Αντίδραση σε λοίμωξη είναι σπάνια εντοπίζεται μόνο στον αδένα, συνήθως εστία της φλεγμονής καλύπτει και γειτονικών ιστών. Ως εκ τούτου, για προστατίτιδα πρέπει vesiculitis , πυελονεφρίτιδα, κυστίτιδα, ουρηθρίτιδα και άλλες βλάβες του ουροποιογεννητικού συστήματος. Αν η αιτία της προστατίτιδας έγινε μυκήτων, βακτηριακή ή ιογενής λοίμωξη, μπορείτε εύκολα να μολύνει τον ερωτικού συντρόφου. Πράκτορες, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, είναι σε θέση να προκαλέσει λοιμώδη νοσήματα του ουροποιογεννητικού συστήματος και γυναίκες. Επιπλέον, το χτύπημα της μόλυνσης στο αίμα μπορεί απλά να προκαλέσει δηλητηρίαση του αίματος και να οδηγήσει σε ένα ευρύ φάσμα ήττα του οργανισμού.

Σίγουρα έχετε ακούσει την φράση "αδένωμα του προστάτη "στη διαφήμιση στο ραδιόφωνο και την ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ. Αδένωμα είναι ο όγκος μαστού, η οποία, με την πάροδο του χρόνου αυξάνονται σε μέγεθος, όχι μόνο προκαλεί φλεγμονή και μπορεί να εξελιχθεί σε κακοήθη, αλλά απλά πιέζει αναπαραγωγικά δρόμο. Γιατί είναι τόσο σημαντικό; Δεν είναι μόνο το ωχρό, εξαιρετικά ο παθών έχει δύσπνοια, την ούρηση και την πλήρη στυτική δυσλειτουργία. Καταστείλει την αρχή λαμβάνει όλο και λιγότερο αίμα, με αποτέλεσμα το ύφασμα πρώτα ζαρώνουν, και μετά και δεν πεθαίνουν, που οδηγεί στην εμφάνιση μεγάλης της νέκρωσης. Αυτή η μορφή προστατίτιδας θεραπεία δεν μπορεί να είναι ήδη.

Πώς να τη θεραπεία προστατίτιδα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει σταθερά να θυμάστε, μια απλή αλήθεια: να βοηθήσει στην θεραπεία της προστατίτιδας μπορεί μόνο εξειδικευμένο γιατρό . Δεν είναι γιαγιά-η μάγισσα και decoctions του κολλιτσίδα, δεν ταντρικές πρακτικές και δεν συμπιέζει φλοιού ιτιάς. "Το ίδιο" αυτή η ασθένεια δεν περνά: όσο περισσότερο ο ασθενής θα καθυστερήσει οποιαδήποτε θεραπεία, τόσο με πολλά προβλήματα θα αντιμετωπίσει και τόσο δαπανηρή θεραπεία. Πολλοί άνδρες δεν συνειδητοποιούν σύγχρονη φαρμακολογία και βιώνουν προληπτικός φόβο ότι ο γιατρός συνταγογραφήσει τους το βουνό των φαρμάκων, που όχι μόνο θα είναι άχρηστο, αλλά επίσης θα προκαλέσει αισθητή ζημιά πορτοφόλι σας και την υγεία σας. Να φοβάσαι δεν είναι: αντί για μια χούφτα χάπια σας πιθανότατα θα βγει ένα και μόνο φάρμακο για μια αρκετά λογική τιμή.

5 ενδιαφέροντα στοιχεία για προστατίτιδα

Εδώ είναι μερικά λυπηρά γεγονότα σχετικά με την "κύρια ανδρική ασθένεια" της εποχής μας: — Υγιεινή διατροφή — το κλειδί της επιτυχίας: με τη σωστή διατροφή μπορεί όχι μόνο να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά ακόμη και να επιβραδύνει φλεγμονώδης διόγκωση του προστάτη. — Κάθε τρίτη άνθρωπος στον κόσμο πάσχουν από κάποια μορφή προστατίτιδας. — Παρεμπιπτόντως, προστατίτιδα — δεν είναι "νόσος των ηλικιωμένων": ορισμένες μορφές μπορούν να αναπτυχθούν και σε αρκετά νεαρή (20-25 έτη) ηλικία. — Μασάζ του προστάτη χορηγείται στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά μόνο με ένα μασάζ μπορεί να θεραπευτεί μόνο μια στάσιμη προστατίτιδα. Μερικές φορές, μασάζ αντενδείκνυται αυστηρά. — Προστατίτιδα μπορεί για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι ασυμπτωματική, αλλά θα πρέπει να ανιχνεύει τον εαυτό σας με τη δραστική μείωση της βουλευτικής ασυλίας, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια της ασθένειας, όταν υποθερμία κλπ.

Συμπέρασμα

Από ό, τι πριν προστατίτιδα θα διακριθούν, είναι πιο εύκολο να τον θεραπεύσει. Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να αγνοούμε τακτικές επισκέψεις σε έναν ειδικό, που θα ανιχνεύσει και να εξαλείψει το πρόβλημα ακόμα εν τη γενέσει της. Μόνο με βάση το ιατρικό ανακοινωθέν, ο γιατρός μπορεί να πάρει και να εκχωρήσετε τα κατάλληλα φάρμακα και θεραπευτική πορεία. Στην περίπτωση αυτή, αν η ασθένεια έχει ήδη αρχίσει να προχωρήσει, έγκαιρη λήψη φαρμάκων γρήγορα θα διευκολύνει τα συμπτώματα και να βοηθήσει να αποθηκεύσετε τη δραστηριότητα και απόδοση. Προστατίτιδα — δεν είναι "υποχρεωτική βάρος" και δεν είναι ποινή, αλλά μόνο ένα από ασθένειες συνυφασμένες με τους άνδρες ΧΧΙ αιώνα λόγω έντονου τρόπου ζωής και του τεράστιου αριθμού των λοιμώξεων, οι επιπτώσεις της οποίας είμαστε τακτικά εκτεθειμένοι στα όρια πυκνοκατοικημένη της πόλης.
05.01.2020