Απόδοση για χρόνια προστατίτιδα και τα τεκταινόμενα της αγωγής

Χρόνια προστατίτιδα θεωρείται μακροπρόθεσμη ρέει φλεγμονώδους διαδικασίας, μεταφρασμένη στην περιοχή του προστάτη αδένα. Όταν το κάνετε αυτό, ο άνδρας μπορεί να αισθάνεται μόνο αδύναμο ταλαιπωρία, γι ' αυτό δεν είναι πάντα απευθύνεται στο γιατρό. Παθολογία έχει κώδικα ICD 10 – N41.1.

ήσυχη τρόπο ζωής

Μορφές προστατίτιδας

Η ασθένεια αναπτύσσεται σε περίπτωση εσφαλμένης τη θεραπεία της οξείας μορφής ή, ελλείψει οποιασδήποτε θεραπείας. Εμφανίζεται η παθολογία όχι μόνο σε ηλικιωμένους αλλά και σε νέους ανθρώπους, που υπαγορεύεται από τη μείωση της φυσικής δραστηριότητας. Μορφολογία και τη λειτουργικότητα του οργάνου, όταν αυτή διαταράσσεται. Θεραπεία της χρόνιας προστατίτιδας θα πρέπει να αρχίσει όταν υπάρχουν τα πρώτα συμπτώματα. Σε αντίθετη περίπτωση, το έργο του μαστού γίνει πόλεμος για πάντα. Η θεραπεία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το τι προκάλεσε παθολογική διαδικασία. Εκπροσωπούμενη από την ασθένεια μπορούν να χωριστούν σε διάφορες ομάδες:

 1. Με αιτιώδης παράγοντα: λοιμώδης; ιογενής; βακτηριακό; προκαλείται από το μύκητα, Mycoplasma; gonorrheal; μικτό.
 2. Με παθογενετικοί παράγοντα χρόνια προστατίτιδα είναι τα ακόλουθα είδη: φλεγμονώδεις παθήσεις (λοίμωξη του προστάτη αδένα από παθολογικών εισέρχεται μέσω του αίματος); μολυσμένο μηχάνημα σε επαφή (μέσω του τοιχώματος των γειτονικών οργάνων); lymphogenous (διείσδυση των παθογόνων μέσω λεμφαδένες).

Η ήττα του προστάτη είναι στάσιμη (συμφορητική). Εξελίσσεται λόγω της κακής εκροή prostatic μυστικό. Υγρό στάσιμο, και παρουσιάζεται φλεγμονώδη διαδικασία. Εάν το ίδιο πρόβλημα προκάλεσε τη σύγκλειση αγωγοί αρχής λίθους (πέτρες), τότε σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να μιλάμε για calculous το είδος της παθολογίας. Επίσης η χρόνια προστατίτιδα είναι βακτηριακή και abacterial. Στην πρώτη περίπτωση υπάρχει κατ παθογόνο, η δεύτερη μορφή οφείλεται σε μηχανική βλάβη αδένα ή κάτω από την επίδραση άλλων παραγόντων, μεταξύ των οποίων όχι των παθογόνων μικροοργανισμών. Ακριβώς abacterial επιλογή εμφανίζεται στο 80% των περιπτώσεων.

Αιτίες της και να προκαλέσουν παράγοντες

Πριν τη θεραπεία χρόνιας προστατίτιδα στους άνδρες, οι επαγγελματίες θα πρέπει να βρείτε την αιτία για την εμφάνισή τους. Να προκαλέσουν παθολογία μπορεί τέτοιες καταστάσεις:

 • λοιμώξεις γεννητικών: χλαμύδια, ουρεόπλασμα urealyticum, έρπης, γονόκοκκος, μύκητας;
 • διαταραχή της μικροκυκλοφορίας στους ιστούς και την κυκλοφορία του αίματος στα όργανα της πυέλου;
 • ουρολογική παθολογία;
 • η παρουσία στο σώμα μολυσματικές εστίες;
 • αιμορροΐδες, καθώς και η χρόνια δυσκοιλιότητα;
 • τραυματισμός των γεννητικών οργάνων ή του νωτιαίου μυελού;
 • η αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος;
 • καρκίνος διαδικασία;
 • ορμονική ανισορροπία, διαταραχή της λειτουργικότητας του ενδοκρινικού συστήματος;
 • καρδιακή ανεπάρκεια;
 • αναβλήθηκε χειρουργική επέμβαση, συμπεριλαμβανομένης της στα όργανα της κοιλιάς.

Οι αιτίες της χρόνιας προστατίτιδας είναι τα βασικά. Και υπάρχουν και άλλοι αρνητικοί παράγοντες, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της νόσου:

 • η συχνή γενική ή τοπική υποθερμία;
 • ήσυχη τρόπος ζωής;
 • η παρατεταμένη αποχή από τη σεξουαλική ζωή;
 • συχνό εύρημα σε το άγχος κατάσταση, την ψυχική και σωματική υπερφόρτωσης
 • το κάπνισμα;
 • η κατάχρηση αλκοόλ;
 • σφάλματα στη διατροφή: η συχνή κατανάλωση λιπαρών γευμάτων;
 • η παρατεταμένη χρήση φαρμάκων.

Μόνο θέτοντας την αιτία, μπορείτε να επιλέξετε τη σωστή τακτική τη θεραπεία της χρόνιας προστατίτιδας.

Συμπτωματολογία της νόσου

Για τη χρόνια μορφή της νόσου είναι συνήθως κρυμμένη. Δηλαδή, τα συμπτώματα είναι ήπια, ο άνθρωπος σπάνια εφιστά την προσοχή πάνω τους και δεν αναγνωρίζει το πρόβλημα, μέχρι να γίνει πιο έντονη. Ντρέπεται και φοβάται να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Ωστόσο, καμία θεραπεία, θα οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές, ως εκ τούτου, η επίσκεψη σε έναν ειδικό, δεν πρέπει να καθυστερήσει στο συρτάρι. Συμπτώματα εξαρτώνται από το ποιο στάδιο της χρόνιας προστατίτιδας παρατηρείται στον άνθρωπο. Μπορείτε να επισημάνετε τα κοινά συμπτώματα της ασθένειας:

 1. Ταλαιπωρία και σύνδρομο πόνου, που μπορεί να δώσει σε άλλα μέρη του σώματος: πόδια, πρωκτό. Δυσάρεστα συναισθήματα είναι παρόντα για περισσότερο από 3 μήνες.
 2. Προβλήματα με την ούρηση. Αυτά προκαλούνται από το γεγονός ότι αυξημένη προστάτη πιέζει απεκκριτικό κανάλι. Βιολογικό υγρό δεν μπορεί να βγει εντελώς. Αυτό οδηγεί σε συχνές επισκέψεις τουαλέτα τη νύχτα.
 3. Σεξουαλική δυσλειτουργία. Η στύση είναι περιστασιακή, και εκσπερμάτιση – πρόωρη. Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής ένας άνδρας μπορεί να αισθάνεται πόνο.
 4. Αυξημένη ευερεθιστότητα, οξυθυμία, άγχος.

Επίσης ο άντρας κουράζεται γρήγορα σωματικά, έχει ένα απάθεια, η οποία σταδιακά εξελίσσεται σε κατάθλιψη. Έξαρση της χρόνιας διαδικασίας χαρακτηρίζεται από τέτοιες εκδηλώσεις:

 • αυξημένη ένταση του πόνου;
 • αίσθημα καύσου στην ουρήθρα;
 • συχνή εκλεγμένους στην τουαλέτα;
 • αυξημένη εφίδρωση, ρίγος;
 • έντονη δυσφορία στην κάτω κοιλιακή χώρα, το ορθό και το περίνεο;
 • σημαντική μείωση της σεξουαλικής δραστηριότητας;
 • από σύνδρομο πόνου κατά τη διαδικασία της αφόδευσης.

Αμέσως μπορεί να εκδηλωθεί μόνο 2-3 ιδιότητα προστατίτιδας, έτσι ώστε ο άνθρωπος δεν βιάζεται να περάσει την εξέταση. Όταν αυτή η χρόνια, η διαδικασία καταστροφής στο εσωτερικό των ιστών συνεχίζεται. Σταδιακά οι αλλαγές στον προστάτη αποκτούν αμετάκλητη, και να απαλλαγούμε από αυτά εντελώς δεν θα λειτουργήσει.

Χαρακτηριστικά διαγνωστικά

Αντιμετωπιστεί η χρόνια προστατίτιδα είναι απαραίτητο μόνο μετά τη διαφορική διάγνωση της νόσου. Αλλιώς ο ασθενής θα πρέπει να ανατεθεί σε εκείνα τα φάρμακα που μπορεί να τον βλάψει. Κατά την εξέταση χρησιμοποιούνται τρόπους όπως:

 1. Η μικροσκοπική ανάλυση εκκρίσεις από την ουρήθρα.
 2. Απόξεση του βλεννογόνου και την έρευνα μέσω πολυμεράση-αλυσιδωτή αντίδραση.
 3. Μικροσκοπική και βακτηριακή ανάλυση prostatic μυστικό.
 4. Καθορισμός ανοσίας.
 5. Διορθικό ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΆΦΗΜΑ. Κύριο echoprint της χρόνιας προστατίτιδας – αύξηση της αρχής σε μέγεθος και όγκο, την αλλαγή της δομής της, η παρουσία παθολογικών νεοπλάσματα. Ωστόσο, η έρευνα αντενδείκνυται σε αιμορροΐδες, φλεγμονή του ορθού, ρωγμές στο πρωκτικό άνοιγμα.
 6. Η ΜΑΓΝΗΤΙΚΉ τομογραφία. Ο ειδικός παίρνει στρώμα με στρώμα εικόνα του προστάτη. Μόνο η διαφορική διάγνωση μπορεί να βοηθήσει να λύσουμε τους επαγγελματίες με τις αιτίες της νόσου, καθώς και με τα χαρακτηριστικά της ανάπτυξης.

Η θεραπεία της παθολογίας

δύσκολη ούρηση

Θεραπεία της χρόνιας προστατίτιδας δεν είναι παροδική διαδικασία. Να απαλλαγούμε από την παθολογία θα είναι μακρύς και ολοκληρωμένο τρόπο. Στο διάγραμμα δεν περιλαμβάνει μόνο ιατρικές φάρμακα, αλλά και φυσιοθεραπεία, λαϊκές θεραπείες. Πολλοί ασθενείς χρειάζονται βοήθεια από έναν ψυχολόγο. Χρήσιμο είναι και το spa θεραπεία σε εξειδικευμένα ιδρύματα. Να εξαλείψει εντελώς την ασθένεια δεν θα δουλέψει αν έχει ήδη πέσει στο οποίο προκύπτει το στάδιο. Φαρμακευτικό θεραπεία θα επιτρέψει την ταχύτερη ανακουφίσει τα συμπτώματα, καθώς και να εξαλείψει την ίδια την αιτία εμφάνισης της νόσου. Επιπλέον, ο ασθενής συνταγογράφους, τόνωση μεταβολικές διεργασίες. Για να αυξήσει τις πιθανότητες ανάκαμψης, εκτός από τα φάρμακα ο άνθρωπος χρειάζεται και σωστή διατροφή. Η δίαιτα προβλέπει την εξαίρεση των λιπαρών και πικάντικων φαγητών, κονσέρβες, καπνιστό, τα γλυκά και τα μπαχαρικά. Καλύτερα να περιορίσετε την κατανάλωση αλατιού. Κατηγορηματικά απαγορεύεται το αλκοόλ, καθώς και τσιγάρων.

Μη-φαρμάκων θεραπεία

Εκτός από τα φάρμακα σας πρόσωπο θα χρειαστεί φυσιοθεραπεία. Είναι γαντζώνει τη θετική επίδραση του βασικού σχήματος. Αυτή η θεραπεία έχουν επίδραση όχι μόνο στην προσβεβλημένου ιστού, αλλά και στην κυκλοφορία του αίματος, το μεταβολισμό. Η κύρια προϋπόθεση για την επιτυχία της θεραπείας είναι η χρήση πολλαπλών μεθόδων. Ο ασθενής συνήθως αντιστοιχίζονται οι διαδικασίες αυτές είναι:

 1. Ηλεκτροφόρηση. Θα διεγείρει τις αναγεννητικές ιδιότητες των προσβεβλημένων ιστών, εξαλείφει σύνδρομο πόνου. Χάρη διαδικασία ιατρικές μέσα διεισδύουν βαθύτερα, και ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος.
 2. Φωνοφόρεσης.
 3. Θεραπεία με λέιζερ.
 4. Θεραπεία μαγνήτη.
 5. Φούρνος θεραπεία. Παράγει αναγέννηση επίδραση, βελτιώνει τις μεταβολικές διεργασίες. Αποκαθίσταται νευρική αγωγιμότητα.
 6. Ο υπέρηχος. Έχει έντονη αντιφλεγμονώδη δράση, βοηθά στην αποκατάσταση της σεξουαλικής λειτουργίας, ανακουφίζει από τον πόνο.
 7. Inductometer.
 8. Ενστάλαξη στην ουρήθρα.

Δεν είναι λιγότερο χρήσιμες θεωρούνται λασπόλουτρα, καθώς και θεραπευτικές κλύσμα. Όλες οι διαδικασίες αυτές επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν τόσο για μονοθεραπεία, και σε συνδυασμό με άλλα μέσα. Χάρη φυσιοθεραπείας, υπάρχει η δυνατότητα να ψαλιδίσει επίμονη θετικό αποτέλεσμα. Δημοφιλής θεωρείται μασάζ του προστάτη αδένα. Εξαλείφει στάσιμη διαδικασίες και βελτιώνει την αποστράγγιση prostatic μυστικό, ενεργοποιεί τη μικροκυκλοφορία. Όταν βακτηριακή μορφή της παθολογίας εφαρμόζεται πιο συχνά. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες αντενδείξεις για τη χρήση: ο καρκίνος του οργάνου, αδένωμα ή άλλη εκπαίδευση, πέτρες στους αγωγούς, αιμορροΐδες ή ρωγμές στον πρωκτό.

Παραδοσιακές συνταγές

Αν συμβεί τα χρόνια της παθολογικής διαδικασίας, τότε η θεραπεία είναι απαραίτητο. Λαϊκές θεραπείες θα σας βοηθήσουν να επιτύχει τη στάση της άφεσης. Αλλά η εφαρμογή τους πρέπει να είναι σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης της νόσου. Αποτελεσματική θα είναι τέτοια συνταγές:

 1. Τα φύλλα kalanchoe. Απαιτείται από τα φυτά συμπιέστε το χυμό και ανακατεύουμε με την ίδια ποσότητα νερού. Τρώτε πρέπει να 100-150 ml ανά ημέρα σε όλη τη διάρκεια του μήνα.
 2. Το βάμμα του bearberry. Θα χρειαστείτε ξηρό βότανο και βότκα σε αναλογία 1:10. Το μίγμα θα πρέπει να εμποτιστεί για 14 ημέρες στο ψυγείο. Λαμβάνεται το φάρμακο δύο φορές την ημέρα για 15 σταγόνες. Πορεία της θεραπείας διαρκεί ένα μήνα.
 3. Αχλάδι κομπόστα.
 4. Ο χυμός και οι σπόροι του μαϊντανού. Τα συστατικά που μπορείτε να προσθέσετε στο φαγητό σας.
 5. Η γύρη. Πρέπει να το αναμίξετε με νερό σε αναλογία 1:3. Χρήση κοστίζει από 1 φλιτζάνι την ημέρα. Αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να 1 μήνα.
 6. Ένα μείγμα από μέλι και σπόρους κολοκύθας. Όλα τα συστατικά που λαμβάνονται σε ίσες ποσότητες. Από την προκύπτουσα πολτό θα πρέπει να κυλήσει τις μπάλες. Αποθηκεύονται είναι στο ψυγείο. Την ημέρα ο ασθενής πρέπει να τρώνε 2-3 πράγματα. Η θεραπεία διαρκεί 30 ημέρες.
 7. Του ορθού κεριά με βάση την πρόπολη. Θεραπεία τους θα πρέπει να δεν είναι λιγότερο από ένα μήνα.

Με χρόνια προστατίτιδα μπορεί να αγωνιστεί στο σπίτι, αλλά είναι πλήρως ιάσιμη ασθένεια, χωρίς την παρέμβαση των γιατρών δεν είναι δυνατό. Επιπλέον, η θεραπεία θα συνεχιστεί για ένα χρόνο.

Χειρουργική επέμβαση

Χρόνια προστατίτιδα – αυτό δεν είναι το τέλος και όχι ποινή. Είναι σημαντικό να ο άντρας κατάλαβε αυτό. Αλλά εάν το κάνετε θεραπεία δεν είναι σωστό, ή όταν οι συντηρητικές μέθοδοι έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικές, τότε ο ασθενής χρειαστεί χειρουργική επέμβαση. Υπάρχουν διάφορα είδη πράξεων:

 1. Ενδοσκοπική transuretralna εκτομή. Διεξάγεται υπό γενική αναισθησία και θεωρείται η πιο ασφαλής επιλογή. Χάρη διαδικασία έχει τη δυνατότητα να μειώσει την πίεση του προστάτη στην ουρική κανάλι. Η περίοδος αποκατάστασης διαρκεί περισσότερο από μία εβδομάδα.
 2. Λέιζερ αφαίρεση των προσβεβλημένων ιστών. Αυτή η χειρουργική επέμβαση είναι ασφαλής και χαρακτηρίζεται από την απουσία απώλεια αίματος.
 3. Προστατεκτομή. Μπορεί να είναι μερική ή πλήρης. Οι ειδικοί προσπαθούν να το αποθηκεύσετε τη στυτική λειτουργία του άνδρα.

Για χειρουργική επέμβαση πρέπει να είναι συγκεκριμένες ενδείξεις: επίμονη προβλήματα με την ούρηση, ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου της διαδικασίας, σημαντική μείωση της ποιότητας ζωής του ασθενούς.

Πιθανές επιπλοκές

Εάν η έναρξη της θεραπείας ήταν αργά, τότε δεν μπορεί να αποφύγει τις συνέπειες. Ξεχωρίζουν οι επιπλοκές της χρόνιας προστατίτιδας:

 • ουρηθρίτιδα;
 • ανικανότητα ή άλλα προβλήματα στύσης;
 • υπογονιμότητα;
 • δυσκολία στην ούρηση;
 • μείωση εκπαίδευση εκσπερμάτωση ή την πλήρη έλλειψη;
 • κυστίτιδα, νεφρική βλάβη;
 • ανάπτυξη κακοήθη διαδικασία;
 • η εξάπλωση της φλεγμονής σε όλο το αναπαραγωγικό σύστημα;
 • ουλές των ιστών του προστάτη, κατά την οποία το προσβεβλημένο δεν μπορεί να εκτελέσει τις επιθυμητές λειτουργίες.

Επιπλοκές της χρόνιας προστατίτιδας δεν είναι πάντα δυνατό να εξαλειφθούν, έτσι είναι καλύτερο να αποφεύγεται της εμφάνισής τους.

Πρόβλεψη και πρόληψη

Η πρόγνωση εξαρτάται από το σε ποιο στάδιο ξεκίνησε θεραπεία και πόσο αποτελεσματική ήταν. Προστατίτιδα χρόνιας μορφής ιάσιμη, αν ο ασθενής απευθύνεται στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης. Σε αντίθετη περίπτωση, η διαδικασία θα υπάρχουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και σταδιακά να επηρεάσει την ποιότητα της ζωής ενός ανθρώπου. Στο στρατό με μια τέτοια διάγνωση δεν παίρνουν. Η εμφάνιση της παθολογίας μπορεί να προληφθεί. Για να γίνει αυτό πρέπει να τηρούν τους ακόλουθους κανόνες πρόληψης:

 1. Μην αγνοήσετε τη σεξουαλική υγιεινή.
 2. Προσπαθήστε να μην αλλάξετε σεξουαλικούς συντρόφους συχνά.
 3. Έγκαιρη θεραπεία τυχόν παθήσεις του αναπαραγωγικού συστήματος.
 4. Ομαλοποίηση διατροφή, την κανονικότητα της σεξουαλικής ζωής.
 5. Κάνω άσκηση, να προχωρήσουμε περισσότερο.
 6. Να αποφευχθεί η ανάπτυξη της δυσκοιλιότητας. Επιπλέον, η κένωση της ουροδόχου κύστης θα πρέπει να είναι έγκαιρη.
 7. Εξαίρεση υποθερμία, καθώς και η υπερθέρμανση των γεννητικών οργάνων.
 8. Αποφύγετε αγχωτικές καταστάσεις, φυσική και γνωστική υπερφόρτωση.

Χρόνια προστατίτιδα – δύσκολη ασθένεια που απαιτεί μακροχρόνια θεραπεία. Αρσενικό θα πρέπει να αναγνωρίσει τη διάγνωση και να ζήσεις με αυτό. Μόνο σε αυτή την περίπτωση μπορεί να απαλλαγούμε από το πρόβλημα.